Σαϊτούρες-φαράγγι Καρανταλέ-Ρέθυμνο

prasini
saitoures
Ημερομηνία: 2022-06-05 08:30 - 20:00

Σαϊτούρες-φαράγγι Καρανταλέ-Ρέθυμνο

 

Χτισμένο σε μια καμπή του βενετσιάνικου παρελθόντος το χωριό Σαϊτούρες, 18χμ νότια του Ρεθύμνου, περιμένει τους πεζοπόρους να το γνωρίσουν. Στην πλατεία και πέριξ θα επισκεφτούμε 3 παλαιούς ναούς, του Ευαγγελισμού, της Γέννησης Θεοτόκου με σπάνιες τοιχογραφίες και του Αγ-Γεωργίου, καθώς και βρύση με Αραβική επιγραφή. Στη συνέχεια, αφήνουμε το χωριό για να πεζοπορήσουμε πότε σε χωματόδρομο, πότε σε καλντερίμι, ανάμεσα από αρωματικά φυτά, άγρια βλάστηση και χαρουπιές, ενώ συναντάμε χνάρια παραδοσιακών ασχολιών, όπως πετρόχτιστα πατητήρια κι ασβεστοκάμινα. Στη συνέχεια, μπαίνουμε στο σκιερό φαράγγι του ποταμού Καρανταλέ και το διασχίζουμε περπατώντας πότε μέσα στην κοίτη του (δεν έχει νερό αυτήν την εποχή), ανάμεσα από μεγάλους χοχλάκους, πότε από το διπλανό  μονοπάτι. Η βλάστηση είναι πυκνή, πλατάνια, μυρτιές, δάφνη, βάτα και κισσός κυριαρχούν. Επιστρέφουμε στο χωριό και το λεωφορείο μας πηγαίνει στο Ρέθυμνο. Κατόπιν δίνεται ελεύθερος χρόνος για φαγητό, μπάνιο κλπ.

 

Επικεφαλής: Νίκη Δεληκανάκη 

 

 

Ώρες πορείας: 3

 

 

Ώρα αναχώρησης: 8.30πμ (διαδρομή λεωφορείου περίπου 2 ώρες).

 

 

Εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο, γυαλιά.  

 

 

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης.


Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους. 


Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.


Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2022-06-05 08:30 - 20:00

Υποστήριξη από iCagenda