Κυκλική πεζοπορία στον Κουσέ

prasini
1_Kouses
Ημερομηνία: 2022-01-30 09:30 - 20:00

Πριν αρχίσουμε την όμορφη πεζοπορία μας θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση στο γραφικό χωριό Κουσές που βρίσκεται σε υψόμετρο 130μ. στους βόρειους πρόποδες   του υψώματος Πύργος (υψ.228μ.) των Αστερουσίων. Η απόστασή του από το Ηράκλειο είναι 61.5 χλμ. ανάμεσα Μοίρες και Μάταλα. Θα αναφερθούμε εν συντομία στην ιστορία του τόπου, που υπήρξε φέουδο της μεγάλης οικογένειας των Κουρμούληδων και συγκεκριμένα  στον οπλαρχηγό καπετάν Μιχαήλ Κουρμούλη και στους πύργους. 

Αρχίζομε την πεζοπορία μας  λίγο πιο έξω από το χωριό με μια μικρή στάση στην εκκλησούλα του Σωτήρος Χριστού, που βρίσκεται σ’ ένα μικρό λοφίσκο . Όσο ανηφορίζει το μονοπάτι τόσο σε μαγνητίζει η θέα. Κατόπιν  θα κατηφορίσουμε ελαφρώς μέχρι τον αγροτικό δρόμο που μας βγάζει στην είσοδο που χωριού. Στη συνέχεια θα πεζοπορίσουμε  μέχρι τη θέση Πύργος για να ξεκουραστούμε θαυμάζοντας  την υπέροχη και πανοραμική θέα, με τα μάτια μας να μην ξέρουν τι να πρωτοθαυμάσουν. Την απέραντη πεδιάδα της Μεσαράς ,την επιβλητική οροσειρά του Ψηλορείτη με τις  χιονισμένες  βουνοκορφές, το απέραντο γαλάζιο τ ’ουρανού και της θάλασσας!!  Επόμενη στάση το όμορφο χωριό Λίσταρος. Αφού περιηγηθούμε στο μικρό χωριουδάκι θα πάρουμε το μονοπάτι που επιστρέφει  στον Κουσέ.

Εκεί θα πιούμε ζεστό τσαγάκι  κερασμένο από τον Κύριο Γιαννούτσο, ιδιοκτήτη του καταστήματος ΒΟΤΑΝΟ και παραγωγό βιολογικών, αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών, μπαχαρικών και βοτάνων. Θα  μας μιλήσει για τη θεραπευτική τους ιδιότητα καθώς θ’ απολαμβάνουμε ένα μικρό κέρασμα από τον πολιτιστικό σύλλογο και την επικεφαλής.

Ώρες πορείας 4

Επικεφαλής: Μαρία Μωραϊτάκη

Βαθμός δυσκολίας:  πράσινη

Απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και μπατόν

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες επιστημονικές ανακοινώσεις για την  εξέλιξη της πανδημίας το ΔΣ αποφάσισε η συμμετοχή των μελών μας να γίνει με τα δικά τους μέσα μετακίνησης χωρίς χρηματικό αντίτιμο για τον Όμιλο.

Οι συμμετέχοντες υποχρεούται μόνο στην ανανέωση της ετήσιας εγγραφής στον Όμιλο με την καταβολή των 5 ευρώ

Τόπος συνάντησης: Είσοδος του χωριού Κουσές

Ώρα συνάντησης: 9:30 πμ

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στην επικεφαλής από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588, κινητό 6986645003 ή ηλεκτρονική δήλωση  στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2022-01-30 09:30 - 20:00

Υποστήριξη από iCagenda