Στο λιβάδι με το «Μύρο της Βίβλου»

prasini
1
Ημερομηνία: 2020-07-05

Είναι  ένα απέραντο λιβάδι με μεθυστικά αρώματα από το βότανο που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για  μύρα και θυμιάματα, την λαβδανιά.  Και, όπως κυριολεκτικά «κρέμεται» πάνω στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, η θαλασσινή αύρα δροσίζει τον/την πεζοπόρο, ενώ το άρωμα της ανακατεύεται με αυτό του μύρου, σε ένα απόλυτα αισθησιακό συνδυασμό! Φρουρός του, με πανοραμική θέα και στις τρεις κορυφές, η οροσειρά των Ταλαίων Ορέων!  Πέρα μακριά  το Ακρωτήρι και τα Λευκά Όρη!

Η πεζοπορία μας ξεκινά έξω από το χωριό Σίσσες. Κατευθυνόμαστε βορειοανατολικά, μέσα από λιόφυτα. Περνάμε από  2 μάντρες αιγοπροβάτων και ανηφορίζουμε προς ένα ερειπωμένο Κουλέ και ένα εγκαταλελειμμένο Γερμανικό οχυρό.  Το μονοπάτι μας οδηγεί στην παραλία της Αλυκής που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα ερείπια του παλιού τελωνείου, το οποίο λειτουργούσε στην περιοχή για τη διακίνηση του αγροτικού πλούτου της και κυρίως των χαρουπιών που παράγονταν εκεί. Κολυμπάμε εκεί ή στον τελευταίο σταθμό μας, το ψαρολίμανο της Αλμυρίδας.   

Σημ. Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής  καθημερινά από  Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά),  στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & κινητό 6986645003 και ηλεκτρονικά.

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2020-07-05

Υποστήριξη από iCagenda