Μάλια - Μοχός - Σταλίδα

prasini
malia - mochos
Ημερομηνία: 2018-08-12 00:00

Ξεκινάμε από τα Μάλια από παλιό λιθόκτιστο καλντερίμι και ανηφορίζουμε ομαλά μέχρι να συναντήσουμε τη γέφυρα που περνάει πάνω από τον κεντρικό εθνικό δρόμο. Κάνουμε στάση κάτω από τον ίσκιο των υπεραιωνόβιων πρίνων. Συνεχίζουμε ακολουθώντας το μονοπάτι έχοντας θέα τη βόρεια ακτογραμμή με τους οικισμούς της και το νησάκι Ντία. Το μονοπάτι και δρόμος  μας οδηγούν στην πλατεία του Μοχού όπου έχουμε ελεύθερο χρόνο.

Από την πλατεία του Μοχού ακολουθούμε αγροτικό δρόμο που μας οδηγεί στή Μονή της Παναγίας της Θεογεννήτορος. Επισκεπτόμαστε το μοναστήρι και ξεκουραζόμαστε απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα.

Κατηφορίζουμε ακολουθώντας πλακόστρωτο μονοπάτι με καταπληκτική θέα το γαλάζιο του Κρητικού Πελάγους. Περνάμε την πεζογέφυρα και η πεζοπορία μας τελειώνει στην οργανωμένη παραλία της Σταλίδας ,όπου έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για μπάνιο και ξεκούραση.

Στους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα να κάνουν το δεύτερο τμήμα της πεζοπορίας από το Μοχό στη Σταλίδα. Το λεωφορείο θα τους μεταφέρει στην πλατεία του Μοχού ,όπου θα συναντηθούν με την πρώτη ομάδα.

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2018-08-12 00:00

Υποστήριξη από iCagenda