Πολιτισμική πεζοπορία στο Αμάρι

prasini
koules merona
Ημερομηνία: 2018-03-18 00:00

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ 2018

ΜΝΗΜΕΙΑΚΕΣ ΕΛΙΕΣ - ΙΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ

Μνημειακή ελιά Γέννας - Μνημειακό Άλσος Αμαρίου 

Το λεωφορείο μέσω Ρεθύμνου - Μονής Αρκαδίου θα μας μεταφέρει στη Μονή Ασωμάτων στο πανέμορφο Αμάρι.Βόρεια της Μονής Ασωμάτων θα αποβιβασθούμε από το λεωφορείο και θα πεζοπορήσουμε σε μια καταπράσινη ανοιξιάτικη φύση αρχικά μέχρι το βυζαντινό ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής και στη συνέχεια στο μνημειακό ελαιόδεντρο της Γέννας. Θα επιστρέψουμε στο λεωφορείο ,το οποίο θα μας μεταφέρει στους Αποστόλους όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπου μισή ώρα.

Από τους Αποστόλους ξεκινάμε μια υπέροχη πεζοπορία ακολουθώντας αγροτικούς δρόμους και παλιά μονοπάτια. Φθάνουμε στον Κούλε του Μέρωνα όπου η θέα είναι μοναδική. Μπροστά μας οι χιονισμένες κορφές του Ψηλορείτη ,η καταπράσινη κοιλάδα του Αμαρίου, τα πενέμορφα χωριά του Αμαρίου, τα όρη  Κέδρος και  Σάμιτος. Μονοπάτι μας οδηγεί στο πανέμορφο χωριό Μέρωνα με τα πολλά τρεχούμενα νερά. Κάνουμε ημίωρη στάση.

Κατηφορίζουμε από μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους μέσα από πανέμορφα περιβόλια και παλιούς ελαιώνες έχοντας θέα συνεχώς τις κορυφές του Ψηλορείτη. Η πεζοπορία μας τελειώνει μέσα στο Μνημειακό Άλσος του Αμαρίου με τα εντυπωσιακά ελαιόδεντρα ηλικίας περίπου 2000 ετών.

Το λεωφορείο μας μεταφέρει στη Μονή Ασωμάτων όπου έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας.

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2018-03-18 00:00

Υποστήριξη από iCagenda