Φαράγγι Μύλων - Αρχαιολογικός χώρος Αρμένων

prasini
mylon faragi
Ημερομηνία: 2016-02-21 00:00

Φαράγγι των Μύλων - Αρχαιολογικός χώρος Αρμένων

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το Ξηρό Χωριό Ρεθύμνου.Θα συνεχιστεί μέσα στο καταπράσινο φαράγγι του Μυλωνιανού ρέματος.

Το φαράγγι είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο και κατά μήκος της κοίτης του ρέματος υπάρχουν χαλάσματα παλιών νερόμυλων από τους οποίους πήραν τα ονόματά τους οι προβιομηχανικοί οικισμοί πάνω και κάτω Μύλοι. Αιτία της δημιουργίας των μύλων στάθηκε η  πολιτική  σιτάρκειας που εφαρμόστηκε από τους κατακτητές Βενετούς, έργο μεγίστης στρατηγικής σημασίας για την ανεξαρτησία του νησιού, σε περίοδο αποκλεισμού του  από τους εχθρικούς στόλους.

Μετά την έξοδο μας από το φαράγγι θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο που θα μας μεταφέρει στον αρχαιολογικό χώρο των Αρμένων. Η αρχαιολόγος ,κυρία Ειρήνη Γαβριλάκη , θα μας κάνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο όπου υπάρχει υστερομινωικό νεκροταφείο με περισσότερους από 200 τάφους.

Η πεζοπορία είναι ενταγμένη στη θεματική ενότητα " Μουσικές Πεζοπορίες στο Ρέθυμνο". Η πεζοπορία θα καταλήξει στις προσκοπικές κατασκηνώσεις " Παράδεισος" ,όπου θα γίνει κέρασμα και   ντόπιοι μουσικοί θα παίξουν παραδοσιακούς ρεθυμνιώτικους σκοπούς.

Πληροφορίες , εγγραφές καθημερινά 8-10 το βράδυ , Αβέρωφ 25 , τηλ. 2810344588

 


 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2016-02-21 00:00

Υποστήριξη από iCagenda