Φρούριο Τέμενος , Νικηφόρου Φωκά

prasini
mathitiki2015a
Ημερομηνία: 2016-02-14 00:00

Φρούριο Τεμένους - Προφήτης Ηλίας

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου, είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υλοποιεί πεζοπορικές διαδρομές μέσα στη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κρήτης αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στόχος του είναι να καλλιεργηθεί στους συμμετέχοντες περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτιστική συνείδηση για να αναλάβουν ρόλο ενεργού πολίτη που θα υποστηρίζει με πράξεις και λόγο την προστασία  και προβολή της Φύσης της  Ιστορίας και του Πολιτισμού. Για την πραγμάτωση αυτού του στόχου οργανώνει θεματικές ενότητες πεζοποριών ( μαθητικές, εισαγωγικές, πολιτιστικοί περίπατοι σε πολεις κ.α), αλλά και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση για συνεργασία των εθελοντικών ομάδων πολιτισμού- τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου αναπτύσσει μια νέα θεματική ενότητα πεζοποριών στη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό των περιοχών που ανήκουν στο Δήμο και παραδίδει στη Δημοτική Αρχή χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές για περαιτέρω αξιοποίηση τους.

Η δεύτερη πεζοπορία με τίτλο στα 'Αμπελοχώρια του Ηρακλείου' θα υλοποιηθεί την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου.

Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα από τον οικισμό του Προφήτη Ηλία. Θα κάνουμε στάσεις σε διάφορα σημεία του οικισμού ιστορικού ενδιαφέροντος και μετά μέσω μονοπατιού που ξεκινά μέσα απ'το χωριό θα φτάσουμε στο φρούριο της Ρόκας, το κάστρο του Νικηφόρου Φωκά. Θα ανηφορίσουμε προς το εσωτερικό του κάστρου και θα επιχειρήσουμε ανάβαση στο ψηλότερο σημείο του όπου βρίσκεται η Ακρόπολη. Η θέα από εκεί είναι μαγευτική. Στη συνέχεια εξερχόμενοι του φρουρίου θα κινηθούμε νότια πεζοπορωντας περιμετρικά του υψώματος της Ρόκας καταλήγοντας πάλι μέσα στον Προφήτη Ηλία. Ελεύθερος χρόνος στα καφενεία του χωριού.


 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2016-02-14 00:00

Υποστήριξη από iCagenda