Κράσι - Καρφί - Οροπέδιο Λασιθίου

prasini
21-1-2013avidiani
Ημερομηνία: 2015-02-22 00:00

Στο Οροπέδιο με τον Πεζοπορικό

Η πορεία μας ξεκινά κάτω πό τον υπεραιωνόβιο πλάτανο στην πλατεία στο Κράσι ,με τα τρεχούμενα νερά να ξεχειλίζουν από τις κρήνες.

Μπαίνουμε στο διαμορφωμένο μονοπάτι και απολαμβάνουμε τη θέα με το φράγμα του Αποσελέμη στο βάθος ν΄αρχίζει να γεμίζει, πιο μακριά οι κορφές του Ψηλορείτη , το Κρητικό Πέλαγος , η Ντία και δίπλα μας η κορυφή Λουλουδάκι.

Συνεχίζουμε στο μονοπάτι με την υπέροχη θέα μέχρι τη Βιτζηλόβρυση ,όπου κάνουμε στάση και γεμίζουμε τα παγούρια μας κρυστάλλινο νερό από την πηγή.

Μια ομάδα ανεβαίνει στην κορυφή Καρφί με το Μινωικό οικισμό και απολαμβάνει μια φανταστική θέα με το καταπράσινο Οροπέδιο να είναι κυκλικά ζωσμένο από τις ολοχιόνιστες Λασιθιώτικες Μαδάρες , την Τσίβη και τη Σελένα. Επιστρέφουμε στη Βιτζηλόβρυση ,όπου συναντάμε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Συνεχίζουμε αρχικά σε αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι με θέα τις κάτασπρες κορφές. Περνάμε από παλιούς ανεμόμυλους και τελειώνουμε την πορεία μας στη θέση "Σελί Αμπέλου " , έναν από τους πόρους του Οροπεδίου.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο και δείτε τον καιρό ( Επιλέξτε περιοχή : Ελλάδα )

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2015-02-22 00:00

Υποστήριξη από iCagenda