Αρκάδι – Μονοδέντρι- Ρουκάνι

prasini
bouna
Ημερομηνία: 2024-02-18 09:00 - 18:00

 

Αυτή η πεζοπορία εντάσσεται στη θεματική μας ενότητα «Βουνά χωρίς Αιολικά» και είναι συνέχεια μιας σειράς πεζοποριών που έχουν ως στόχο να αναδείξουν την αντίθεση μας στην καταστροφή των βουνών, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να γίνουν αιολικά πάρκα καταρχήν και στη συνέχεια χωματερές των αποβλήτων τους.

Η πρόσκληση για συμπόρευση στην κορυφή Μονοδέντρι, η οποία προορίζεται με αριθμό απόφασης Ρ.Α.Ε. 0555/2021 να γίνει Αιολικό Πάρκο με 14 ανεμογεννήτριες ισχύος 42MW,  απευθύνεται στα μέλη μας αλλά και  κάθε συλλογικότητα, ενεργό πολίτη και τοπική αρχή που θα ήθελαν να αντιδράσουν σε αυτή την καταστροφική απόφαση για την Φύση.  

Η πεζοπορία ξεκινά από την πλατεία του χωριού Αρκάδι (530μ) . Ακολουθεί ανηφορική  διαδρομή σε χωματόδρομο μέχρι την κορυφή Μονοδέντρι  (801μ) Έχει πανοραμική θέα στο Ηράκλειο, τον Ψηλορείτη, το κάστρο του Προφήτη Ηλεία, τον Γιούχτα, την οροσειρά της Δίκτης τις κατάφυτες κοιλάδες του νομού Ηρακλείου και μικρά υδάτινα φράγματα.   Συνεχίζεται με κατάβαση στην βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και μέσα από σύντομο καλντερίμι στο χωριό Ρουκάνι, όπου και θα τελειώσει.  

Επικεφαλής: Ελένη Πουλλά

Ώρες πορείας: 4  

Βαθμός δυσκολίας: πράσινη

Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Χανιώπορτας,  ώρα 9πμ

Κατά την διάρκεια της διαδρομής απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ

Σε όλες τις μετακινήσεις μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

 

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στο τηλέφωνο του γραφείου 2810-344588

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2024-02-18 09:00 - 18:00

Υποστήριξη από iCagenda