Μονή Βιδιανής - Τσούλη Μνήμα - Κασταμονίτσα

prasini
TSOULI-MNIMA5
Ημερομηνία: 2023-03-05 08:00 - 19:00

Η πορεία μας θα ξεκινήσει απο την Μονή Βιδιανής που βρίσκεται σε υψόμετρο στα 825 μέτρα.Η Μονή Βιδιανής βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Λουλουδάκι, κοντά στο χωριό Κάτω Μετόχι του Οροπεδίου Λασιθίου, ακριβώς στο σημείο όπου έχει κατασκευαστεί η στοά που μεταφέρει τα νερά του οροπεδίου στο Φράγμα Αποσελέμη. Θα ακολουθήσουμε ελαφρά ανηφορική πορεία όπου θα φτάσουμε στην τοποθεσία Τσούλη Μνήμα σε υψόμετρο 940 μέτρα σε πανοραμικό σημείο στην θέση Λάκκος την Χορτασάς .

Ένας μεγάλος σωρός από πέτρες και μια πέτρινη στήλη, που με μισοσβησμένα γράμματα ενημερώνει τους πεζοπόρους μας  ότι εκεί βρίσκεται  ο τόπος εκτέλεσης του Τσούλη Αγά.

Στην συνέχεια κατηφορίζουμε το Πέτρινο Μινωικό μονοπάτι που ιστορικά συνέδεε το Δικταίο Άντρο με την αρχαία Λύκτο και στις μέρες μας την επαρχία Πεδιάδος με το Οροπέδιο Λασιθίου. Η πορεία θα καταλήξει στο χωριό Κασταμονίτσα σε υψόμετρο 520 μέτρα. 

Η πορεία μας είναι 10 χιλιόμετρα και  είναι κατάλληλη για όλους.

Βαθμός δυσκολίας: πράσινη      

Ωρες πορείας:  4 

Επικεφαλής: Έυα Καφούση .

Αναχώρηση:  ώρα 08.00, ΚΤΕΛ  Χανιώπορτας

 Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη.Φοιτητικό και μαθητικό 5 ευρώ. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Δηλώσεις συμμετοχής  καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά) και  στοτηλέφωνο 2810-344588

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2023-03-05 08:00 - 19:00

Υποστήριξη από iCagenda