Μούντρος – Μουντριανό Φαράγγι – Βελονάδο – Κολλητά – Κάτω Πόρο – Αργυρούπολη.

mple
1_Moundros
Ημερομηνία: 2021-11-28 07:30 - 20:00

Μια πανέμορφη διαδρομή, ένα ακόμα τοπίο της κρητικής φύσης, θα γνωρίσουμε πεζοπορώντας αυτή την Κυριακή. Θα ξεκινήσουμε από το γραφικό χωριό Μούντρος (265 μ. υψόμετρο). Θα πεζοπορήσουμε  μέσα  στο  καταπράσινο  Μουντριανό  Φαράγγι  με  τα  πανύψηλα  πλατάνια στην κοίτη και την άγρια ομορφιά στις ορθοπλαγιές.  Βγαίνουμε από το φαράγγι αφήνοντας πίσω μας το Βελονάδο και ανεβαίνουμε στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο (366 μ. υψόμετρο) για  να φτάσουμε στην είσοδο του δεύτερου φαραγγιού (320 μ. υψόμετρο) που ονομάζεται Κολλητά και είναι ομορφότερο από το πρώτο. Διασχίζοντας το  θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα δούμε τις ορθοπλαγιές του να σμίγουν αφήνοντας ένα μικρό πέρασμα. Όταν θα βγούμε από το φαράγγι (220μ. υψόμετρο) θα συνεχίσουμε να πεζοπορούμε σε ένα υπέροχο μονοπάτι με οργιώδη βλάστηση και αφού περάσουμε το χωριό Κάτω Πόρος (238μ. υψόμετρο), θα φτάσουμε στην εκπληκτική περιοχή των 5 Παρθένων. Από εκεί θα ανεβούμε στην Αργυρούπολη (αρχαία Λάππα) με τα γραφικά σοκάκια, το αρχαίο ψηφιδωτό(285μ υψόμετρο) και θα κατεβούμε στο γνωστό σημείο σε όλους μας, με τους καταρράκτες και το νερό που αναβλύζει μέσα από την σπηλιά στο εκκλησάκι της Αγίας Δύναμης (180μ.υψόμετρο). Εκεί θα δοθεί ελεύθερος χρόνος   για περιήγηση στο χωριό και για όσες/ους το επιθυμούν,  γευστικές απολαύσεις στα πολλά, διαφορετικά μαγαζιά.

Διάρκεια πεζοπορίας:  6 ώρες

Επικεφαλής: Γιαννακάκη Ειρήνη

Ώρα αναχώρησης : 7:30 από τα ΚΤΕΛ της Χανιώπορτας

Απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και μπατόν

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, οι συμμετέχοντες εφεξής θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού rapid test 48ωρών καθώς και αστυνομική ταυτότητα.

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης.

Σε όλες τις μετακινήσεις μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στο τηλέφωνο: γραφείο 2810-344588 και στα 6974472545,6974425108

 

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2021-11-28 07:30 - 20:00

Υποστήριξη από iCagenda