Παχειά Άμμος- Καβούσι

mple
kavousi_paxia-ammos
Ημερομηνία: 2021-11-21 08:00 - 22:00

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το παλιό ΚΤΕΟ του Ν. Λασιθίου 2 χλμ πριν το Καβούσι, αρχικά από χωματόδρομο και κατόπιν από μονοπάτι θα βγούμε στην Χαλέπα 270 μέτρα υψόμετρο με υπέροχη θέα του Αγίου Νικολάου και όλου του κόλπου του Μιραμπέλου. Μετά θα κατέβουμε μια πλαγιά εκτός μονοπατιού και μέσα από μικρό φαράγγι θα κατέβουμε στην πανέμορφη παραλία Αγριόμαντρα. Συνεχίζοντας θα ανέβουμε στην τοποθεσία Χρυσοκάμινο στην περιοχή Χωματά, όπου θα δούμε τον υστερομινωικό χώρο της Χρυσικαμίνου. Ακολουθούμε την κορυφογραμμή με θέα  όλο τον κόλπο του Μιραμπέλου και τον επιβλητικό βράχο του Σπαθιού του Χωματά. Έπειτα ακολουθούμε τον αγροτικό δρόμο για περίπου 2 km και καταλήγουμε στο χωριό Καβούσι.

Διάρκεια πεζοπορίας:  5 ώρες

 

Επικεφαλής: Γιώργος Σαλούστρος

Ώρα αναχώρησης : 8:00 από τα ΚΤΕΛ της Χανιώπορτας

Απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και μπατόν

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού, οι συμμετέχοντες εφεξής θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού rapid test 48ωρών καθώς και αστυνομική ταυτότητα.Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης.

Σε όλες τις μετακινήσεις μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στο τηλέφωνο: γραφείο 2810-344588.

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2021-11-21 08:00 - 22:00

Υποστήριξη από iCagenda