Κουρταλιώτικο φαράγγι

mple
Kourtaliotis2020
Ημερομηνία: 2021-07-11 07:30 - 21:00

Εκδρομή στο Κουρταλιώτικο φαράγγι

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

 

Ξεκινάμε την πεζοπορία από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Κατεβαίνουμε τα σκαλιά, που μας οδηγούν στις όχθες του Κουρταλιώτη ποταμού. Διασχίζουμε το ποτάμι άλλες φορές μέσα από την κοίτη του (μέγιστο βάθος: 2 μ.) και άλλες φορές περνώντας από δίπλα. Φθάνουμε στη δεξαμενή και κάνουμε στάση. Μια ομάδα  συνεχίζει από το χωματόδρομο, επιβιβάζεται στο λεωφορείο και μεταφέρεται στην τοξωτή γέφυρα. Εκεί περιμένει τους υπόλοιπους που φτάνουν μέσα από τον ποταμό.

Η πορεία συνεχίζεται από τη δεξιά πλευρά του ποταμού: από αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια από μονοπάτι με ήπια κλίση ανηφορίζουμε μέχρι το πάρκινγκ, έχοντας θέα το γαλάζιο Λιβυκό, τον Κουρταλιώτη και το πράσινο φοινικόδασος. Εναλλακτικά, όσοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την πεζοπορία, μεταφέρονται με το λεωφορείο στο πάρκινγκ.

Ακολουθούμε διαμορφωμένο κατηφορικό μονοπάτι και κατεβαίνουμε στην παραλία Πρέβελη όπου εκβάλλει ο Κουρταλιώτης ποταμός.

Ώρες πορείας : 2 ή 4 ή 5

Επικεφαλής : Ειρήνη Τζίκα

Αναχώρηση στις 07.30 π.μ. από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής στο Ηράκλειο: 21:00 μ.μ.

Σημείωση: Θα γίνει στάση στην διαδρομή προς και από Κουρταλιώτη.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

  1. Να γνωρίζουν κολύμπι
  2. Να φοράνε σταθερό αθλητικό παπούτσι το οποίο να μην είναι αδιάβροχο (για να μπορεί να βγαίνει το νερό) με κάλτσες.
  3. Να φοράνε μαγιό (θα βραχούμε όλοι)
  4. Να κρατάνε μπατόν
  5. Για να μη βραχούν τα προσωπικά αντικείμενα (κινητά, πορτοφόλια κλπ.) να έχουν κλειστεί καλά μέσα σε πλαστικές σακούλες.
  6. Να ακολουθούν την πορεία της ομάδας και να μην απομακρύνονται στις όχθες

Η χρήση μάσκας στο Λεωφορείο είναι υποχρεωτική  για όλους.

Σημ. Σε όλες τις μετακινήσεις μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & κινητό 6986645003

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2021-07-11 07:30 - 21:00

Υποστήριξη από iCagenda