Νίδα- Αληκαδάμ- Τραχήλι – Βροντήσι

mple
nida2
Ημερομηνία: 2021-06-27 07:00 - 21:00

Νίδα- Αληκαδάμ- Τραχήλι – Βροντήσι

Την Κυριακή 27 Ιουνίου στις 7:30 θα περπατήσουμε στην ανατολική μεριά του Ψηλορείτη. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το οροπέδιο της Νίδας και μετά από μισή ώρα περπάτημα σε δρόμο φθάνουμε στο νερό της Μηλιάς στα 1370 μ. Εκτός μονοπατιού πλέον ανηφορίζουμε στα 1600 μ στο διάσελο Σωρού Χαλασοκεφάλας. Από το διάσελο αρχίζουμε να κατεβαίνουμε προς τον λάκκο του Αλικαδάμπου όπου βρίσκονται τα πηγάδια. Συνεχίζουμε από ασαφές μονοπάτι προς τον Ιστορικό λόφο Τραχείλι  1000 μ. Η πορεία είναι μέσα σε πρινόδασος με θέα την Μεσσαράς και τον κόλπο της. Καταλήγουμε στην ιερά μονή Βροντισίου στα 550 μ.

Ώρες πορείας:  7

Με δεδομένο ότι τη Κυριακή προβλέπεται καύσωνας και ίσως οι συνθήκες  δεν ενδείκνυται για την προγραμματισμένη πορεία «Νίδα – Αλικαδάμ- Βροντήσι» υπάρχει η πιθανότητα να την τροποποιήσουμε λίγο . Ο ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ πάντα θέτει πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια της ομάδας.

Θα ξεκινήσουμε, λοιπόν, από την Νίδα. Θα πάμε από χωματόδρομο στην ισοϋψή «πόρο της Μηλιάς», θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμα στον χωματόδρομο για να μπούμε στο πευκόδασος του Πευκιά με πανοραμική θέα το φαράγγι του Σωχώρη (Βοριζιανό). Κατεβαίνοντας μετά το δάσος θα περάσουμε από το νερό τηςς Νιότης ( Νιόνερο) για να καταλήξουμε στα Βορίζα (540m)

Ώρες πορείας 4:30

Επικεφαλής:  Καργιωτάκης Μιχάλης

Αναχώρηση ΚΤΕΛ Χανιώπορτας  - Ώρα 7:30 πμ.

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης

Σημ.Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588.

 

 
 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2021-06-27 07:00 - 21:00

Υποστήριξη από iCagenda