Μούντρος - Βελονάδο - Αργυρούπολη

mple
kollhtab
Ημερομηνία: 2013-10-13 00:00

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ

Εξ αιτίας του σεισμού και για λόγους ασφαλείας η πεζοπορία τροποποιείται και θα παρακάμψουμε τα δύο φαράγγια. Θα πραγματοποιηθεί η πεζοπορία Μούντρος - Νησί - Κάτω Πόρος - Πέντε Παρθένες - Αργυρούπολη - Πηγές Αργυρούπολης.

Μια πανέμορφη διαδρομή, ένα ακόμα μνημείο της κρητικής φύσης, θα γνωρίσουμε πεζοπορώντας αυτή την Κυριακή. Θα ξεκινήσουμε από το γραφικό χωριό Μούντρος (265 μ. υψόμετρο) μέσα  από  το  καταπράσινο  Μουντριανό  Φαράγγι  με  τα  πανύψηλα  πλατάνια στην κοίτη και την άγρια
ομορφιά στις ορθοπλαγιές. Θα βγούμε από το φαράγγι αφήνοντας πίσω μας το Βελονάδο, ανεβαίνοντας στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο (366 μ. υψόμετρο), και θα φτάσουμε στην είσοδο του δεύτερου φαραγγιού (320 μ. υψόμετρο). Το φαράγγι αυτό ονομάζεται Κολλητά και είναι ομορφότερο από το πρώτο. Θα το διασχίσουμε και σε ένα σημείο θα δούμε τις ορθοπλαγιές του να σμίγουν αφήνοντας ένα μικρό πέρασμα. Θα βγούμε από το φαράγγι (220μ. υψόμετρο) θα πεζοπορήσουμε ένα υπέροχο μονοπάτι με οργιώδη βλάστηση και περνώντας από το χωριό Κάτω Πόρος (238μ. υψόμετρο) ,θα φτάσουμε στην εκπληκτική περιοχή των 5 Παρθένων. Από εκεί θα ανεβούμε στην Αργυρούπολη (αρχαία Λάππα) με τα γραφικά σοκάκια, το αρχαίο ψηφιδωτό(285μ υψόμετρο) και θα κατεβούμε στο γνωστό σημείο σε όλους σας, με τους καταρράκτες και το νερό που αναβλύζει μέσα από την σπηλιά στο εκκλησάκι της Αγίας Δύναμης (180μ.υψόμετρο). Ακολουθούν για όσους το επιθυμούν οι διάφορες γευστικές απολαύσεις.
Μήκος πορείας : 12,00 km
 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2013-10-13 00:00

Υποστήριξη από iCagenda