Μνημειακή ελιά Πανασού, Παλιάμας Μορονίου

mple
2013-04-14
Ημερομηνία: 2013-04-14 00:00

   Η πεζοπορία αυτή μας δίνει την ευκαιρία να δούμε από κοντά μνημεία μνημεία της κρητικής φύσης και να ευαισθητοποιηθούμε πάνω στο θέμα της ανάδειξης και της προστασίας τους.
   Αφού γίνει μια μικρή στάση και επισκεφτούμε τη μνημειακή ελιά του Πανασού , η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το χωριό Μορόνι. Θα περπατήσουμε και θα κετέβουμε σε λαγκαδιά όπου βρίσκεται ο ερειπωμένος οικισμός Κυρμουσί με βυζαντινή εκκλησία και παλιά κρήνη.
   Θα προχωρήσουμε και θα φτάσουμε στη μνημειακή ελιά της Παλιάμας Μορονίου και στη συνέχεια στον ερειπωμένο οικισμό της Παλιάμας ,στο βάθος μιας κοιλάδας , όπου σώζεται σε καλή κατάσταση παλιά εκκλησία.
   Θα περάσουμε τη μικρή κοιλάδα και θα συναντήσουμε το καλά διατηρημένο παραδοσιακό χωριό Παναγιά και μετά από λίγο θα πηγαίνουμε παράλληλα με το φαράγγι του Απολύχνου.Πρόκειται για μια μεγάλη ρεματιά με πολλά σημεία πυκνής βλάστησης.
   Μέσα στο φαράγγι θα συναντήσουμε τον εγκαταλειμμένο οικισμό του Απολύχνου ,καταπράσινο με πλατάνια, όπου στην πλατεία του υπάρχει πηγή και μια όμορφη εκκλησία.
   Αφήνουμε το φαράγγι και φτάνουμε στον αναπαλαιωμένο οικισμό Βρέλη και από εκεί καταλήγοιυμε στις Μοίρες.

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2013-04-14 00:00

Υποστήριξη από iCagenda