Προφήτης Ηλίας – Καρνάρι – Κελιά Καλογράδων – Γιούχτας – Χωστό Νερό – Βαθύπετρο

mple
ProfitisIlias2
Ημερομηνία: 2023-02-19 08:00 - 19:00

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το κέντρο του Προφήτη Ηλία ( 340 μ. υψόμετρο) και θα κινηθούμε περιμετρικά του κάστρου του Νικηφόρου Φωκά.Θα  πεζοπορήσουμε  σε αγροτικούς δρόμους ,σε ασφαλτο και σε μονοπατι  με θέα τον Γιούχτα ,θα περάσουμε από τον οικισμό Καρνάρι και θα κατευθυνθούμε στην δυτική ρίζα του Γιούχτα. Θα ακολουθήσουμε τσιμεντόδρομο  που φθάνει μέχρι τα Κελιά των Καλογράδων. Από μονοπάτι θα ανεβούμε στα Κελιά των Καλογραδων. Από γιδόστρατα θα ανεβούμε στην κορυφή του Γιούχτα (809 μ.) και θα επισκεφτούμε το Μινωικό Ιερό Κορυφής όπου θα απολαύσουμε την θέα του χιονισμένου Ψηλορείτη ,του κόλπου του Ηρακλείου ,των Λασιθιώτικων Ορέων και της καταπράσινης ενδοχώρας.              

Στη συνέχεια θα κινηθούμε στην κορυφογραμμή του Γιούχτα με νότια κατεύθυνση και  θα περάσουμε από το εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού ( 811 μ.).

Μια ομάδα θα φύγει ανατολικά ακολουθώντας καλογραμμένο μονοπάτι, με θέα τα Λασηθιώτικα Ορη, που θα μας οδηγήσει στις Ανω Αρχάνες όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

Βαθμός Δυσκολίας : Μπλε

Ώρες Πορείας : 6

Μια δεύτερη ομάδα θα συνεχίσει απο το εκκλησάκι τιυ Τιμίου Σταυρού και θα περάσει  από τις ταϊστρες των γυπαετών και από το σπήλαιο του Χωστού νερού . Ακολουθώντας γιδόστρατα με θέα τον κατάλευκο Ψηλορείτη και τα Αστερούσια θα βρεθούμε στο νοτιότερο άκρο του Γιούχτα και ίχνος μονοπατιού θα μας οδηγήσει στην νοτική ρίζα του βουνού στο Βαθύπετρο (505 μ.)όπου και θα ολοκληρωθεί η πεζοπορία μας.

Ώρες Πορείας :  8

Η πεζοπορία εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Διάσχιση Κρήτης» (Δ 17)

Ώρα αναχώρησης : 8 π.μ από τα ΚΤΕΛ  Χανιώπορτας

Επικεφαλής : Κατερίνα Οικονομάκη

Βαθμός δυσκολίας : κόκκινη

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη και 5 ευρώ για τους φοιτητές. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα Τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2023-02-19 08:00 - 19:00

Υποστήριξη από iCagenda