Πύργος - Εθιά - Ανάληψη - Πύργος

mple
ethia1
Ημερομηνία: 2022-11-20 08:00 - 19:00

Πύργος- Εθιά- Ανάληψη – Πύργος

Η πεζοπορία ξεκινάει από τo αλσύλλιο του Πύργου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων (υψόμετρο 240μ).  Αρχικά από μονοπάτι μέσα στο μικρό αυτό δάσος και  στη συνέχεια από χωματόδρομο και βατό μονοπάτι με νότια κατεύθυνση προσεγγίζουμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.

Με ίδια κατεύθυνση και με θέα  τις κορυφές των Αστερουσίων,  συνεχίζουμε σε ημιβραχώδες μονοπάτι απολαμβάνοντας το επιβλητικό άγριο τοπίο της περιοχής και τελικά μέσω της επαρχιακής οδού Βασιλικής -Αχεντριά, καταλήγουμε στον περίφημο οικισμό της Εθιάς, σε υψόμετρο 680μ., όπου θα γίνει στάση για ξεκούραση.

Ακολουθώντας τον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο, από τον οικισμό της Εθιάς, ανηφορίζουμε προς την κορυφή όπου βρίσκεται ο Ι.Ν Αναλήψεως (υψόμετρο 941μ.),  απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα προς σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, τον εντυπωσιακό  κάμπο της Μεσσαράς , τον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη και την οροσειρά των Αστερουσίων.

Με προσανατολισμό προς το βορρά  ξεκινάμε την κατάβαση αφήνοντας πίσω μας τα Αστερούσια  και το άγονο ανάγλυφο της περιοχής  και με φόντο πάντα τον Ψηλορείτη και τον κάμπο της Μεσσαράς, ακολουθώντας  μονοπάτι και στη συνέχεια  χωματόδρομο,  καταλήγουμε στο αλσύλλιο στο σημείο έναρξης της πεζοπορίας, όπου ολοκληρώνεται και η διαδρομή μας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ

Ώρα Αναχώρησης: 8 π.μ από ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΟΠΟΡΤΑΣ

Συνολικές ώρες πορείας:  6

Μήκος διαδρομής : περίπου 16 χλμ.

Επικεφαλής : Ανωγειανάκη Μαρία

Βαθμός Δυσκολίας: Μπλε

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη και 5 ευρώ για τους φοιτητές. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα Τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2022-11-20 08:00 - 19:00

Υποστήριξη από iCagenda