Άδραχτος - Σιδέρωτας - Βρύσες

kokkini
asiderotas
Ημερομηνία: 2019-04-21 00:00

Διάσχιση του βουνού Σιδέρωτα και όχι Ασιδέρωτα, θα κάνει ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου την ερχόμενη Κυριακή 21-4-2019. Σιδερωμένος είναι, μας είπαν οι κάτοικοι.

Θα ξεκινήσουμε από το χωριό Άδραχτος (650m) και μετά από 1,5 χιλιόμετρο χωματόδρομου αρχίζουμε την ανάβαση μέσα από θαμνώδες τοπίο, εκτός μονοπατιού, προς την πρώτη κορφή της διάσχισης (875m) την Πεζούλα του Λαγού.  Η θέα από εδώ θα μας αποζημιώσει και με το παραπάνω για την δυσκολία της ανάβασης.  Τα Λευκά Όρη, οι παραλίες μέχρι το Ροδάκινο, η νότια μεριά του νομού Ρεθύμνης είναι μερικά από αυτά που θα δούμε. Συνεχίζοντας την ανάβαση η κλίση γίνεται ηπιότερη ,η βλάστηση χαμηλότερη και αραιότερη. Ο Κέδρος ανατολικά προβάλλει την μεγαλοπρέπεια του και αφού περάσουμε μέσα από τις ανεμογεννήτριες ανεβαίνουμε τα σκαλοπάτια για να φτάσουμε στην κορφή του βουνού (1177 m) όπου βρίσκεται η εκκλησία της Ανάληψης.

Από εδώ η θέα είναι εντυπωσιακή.. Η Τριόπετρα ,οι Λίγκρες ,τα  Παξιμάδια είναι μπροστά μας και στο βάθος οι παραλίες από το ακρωτήριο Λίθινο μέχρι το Ροδάκινο. Ο Κέδρος δίπλα μας. Όλος ο νομός Ρεθύμνης. Οι περισσότερες κορφές των Λευκών Ορέων.

Αφού απολαύσουμε την θέα θα κατέβουμε εκτός μονοπατιού στο πανέμορφο  χωριό Βρύσες (560m).με τα  πολλά τρεχούμενα  νερά, πνιγμένο στο πράσινο. Η κατάβαση είναι απότομη, θα γίνει εκτός μονοπατιού μέσα από πυκνούς θάμνους.

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2019-04-21 00:00

Υποστήριξη από iCagenda