Στην κορυφογραμμή της Κουρούπας

kokkini
kouroupa
Ημερομηνία: 2019-10-06 00:00

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 θα περπατήσουμε στο νότιο Ρέθυμνο στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου .Συγκεκριμένα θα γίνει διάσχιση του όρους Κουρούπα (984μ) που αποτελεί γεωλογική συνέχεια της οροσειράς των Λευκών Ορέων .

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τον οικισμό Κάνεβος περίπου στα 450 υψ. Μετά από χωματόδρομο θα αρχίσει η ανάβαση στην ΒΔ πλαγιά της Κουρούπας και σε αδιαμόρφωτο μονοπάτι. Φτάνοντας στην κορυφογραμμή περπατάμε ανατολικά και με ήπιες υψομετρικές αναβάσειςκαι καταβάσεις σε χαμηλότερες κορφές ,φτάνουμε στην ψηλότερη κορφή με την ομώνυμη ονομασία. Εκεί βρίσκεται μία κεραία τηλεπικοινωνιών και ο ναός του Αγίου Πνεύματος,

Η κατάβαση θα γίνει ΝΑ της Κουρούπας μέχρι το χωριό Ατσιπάδες (390m). Από κει με λεωφορείο θα επιστρέψουμε στον οικισμό Κάνεβος όπου θα υπάρξει ελεύθερη ώρα .

Η θέα καθ όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας είναι πανοραμική και ανταμείβει τον πεζοπόρο. Με καλή ορατότητα διακρίνονται οι παραλίες του Νότιου Κρητικού Πελάγους από Τριόπετρα μέχρι Φραγκοκάστελο .( ακριβώς από κάτω ο Πλακιάς , Σούδα κλπ),το ανατολικό και νότιο Ρέθυμνο με τα χωριά του, πολλά χωριά του Δυτικού Ρεθύμνου , τα ανατολικά Σφακιά και δυτικότερα τα Λευκά όρη, η ενδοχώρα του Βόρειου Ρέθυμνου με τον Ψηλορείτη και στο βάθος το Κρητικό πέλαγος.

Το πεδίο του βουνού είναι δύσκολο με κοφτερά βράχια και μικρές χαράδρες και απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Δεν συνιστάται για αρχάριους ή άπειρους πεζοπόρους.

Κάντε κλικ εδώ και δείτε φωτογραφίες από την ανάβαση 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2019-10-06 00:00

Υποστήριξη από iCagenda