Από την αγριάδα των Aστερουσίων στην ηρεμία του Λιβυκού

kokkini
asterousia salamias
Ημερομηνία: 2017-05-14 00:00

Μια υπέροχη πεζοπορία με τη σφραγίδα του Πεζοπορικού που συνδυάζει την αγριάδα των Αστερουσίων Ορέων με την ηρεμία του Λιβυκού.

Η πεζοπορία ξεκινάει από τα Καπετανιανά. Ακολουθούμε μονοπάτι  με πολύ ήπια κλίση το οποίο μας οδηγεί στην κορυφή Μαραγκού. Απολαμβάνουμε τη φανταστική θέα με τον επιβλητικό Κόφινα , τις χιονισμένες κορυφές του Ψηλορείτη ,την καταπράσινη Μεσσαρά και την καταγάλανη νότια ακτογραμμή. Κατηφορίζουμε ομαλά με απέραντο γαλάζιο φόντο πότε με θέα Κόφινα ,Αϊ-Γιάννη , Κουδουμά και πότε Σαλαμιά , Τρυπητή , Λέντα. Κατεβαίνουμε στα 300 μ. υψομετρικά και το μονοπάτι γίνεται ασαφές . Κινούμαστε ελεύθερα στην επικλινή πλαγιά με τη θαμνώδη βλάστηση και την άγρια ομορφιά. Συναντάμε μονοπάτι που μας κατευθύνει στην απομονωμένη παραλία του Σαλαμιά. Χρόνος για ξεκούραση και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν ώρα ελεύθερη για μπάνιο

Ακολουθούμε καλογραμμένο παραλιακό μονοπάτι που μας οδηγεί στον όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Ιωάννη ,όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να απολαύσουμε την παραλία ή την πανέμορφη παραλία της Ελιγιάς.

Η αναχώρηση από τον Άγιο Ιωάννη θα γίνει με αγροτικά αυτοκίνητα ,τα οποία θα μας μεταφέρουν στα Καπετανιανά ,όπου θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μας.

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2017-05-14 00:00

Υποστήριξη από iCagenda