Φαράγγι Αράδαινας - Μάρμαρα - Λουτρό - Σφακιά

kokkini
loutro1
Ημερομηνία: 2016-06-19 00:00

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΡΑΔΑΙΝΑΣ - ΜΑΡΜΑΡΑ - ΛΟΥΤΡΟ - ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ - ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ

Το λεωφορείο αναχωρεί την Κυριακή το πρωί στις 7 και μας μεταφέρει στα Σφακιά. Περνάμε τη Χώρα Σφακίων ,ανηφορίζουμε στην Ανώπολη και κάνουμε στάση στη γέφυρα της Αράδαινας ανάμεσα στην Ανώπολη και τον Αι - Γιάννη.

Ξεκινάμε την πεζοπορία κατεβαίνοντας το εκπληκτικό καλντερίμι που σε οδηγεί στην κοίτη του φαραγγιού έχοντας από πάνω μας τη γέφυρα ,όπου γίνεται Μπάτζι Τζάμπινγκ. Συνεχίζουμε μέσα στο φαράγγι με τις εντυπωσιακές ορθοπλαγιές και τη θαμνοειδή βλάστηση. Μετά από 4 ώρες είμαστε στην έξοδο του φαραγγιού στη μοναδική παραλία Μάρμαρα. Όσοι επιθυμούν μένουν στην παραλία Μάρμαρα και με βάρκα επιστρέφουν στις 6:30 στη Χώρα Σφακίων στο πάρκινγκ όπου επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο.

Μια δεύτερη ομάδα  συνεχίζει για άλλες δύο ώρες μέχρι το γραφικό Λουτρό περνώντας  από τις παραλίες Λύκος και Φοίνικας. Παραμένει στο Λουτρό μέχρι τις 6 και επιβιβάζεται στο πλοίο της γραμμής όπου μας μεταφέρει στη Χώρα Σφακίων στο πάρκινγκ όπου επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο.

Μια τρίτη ομάδα συνεχίζει από το Λουτρό με τα πόδια κάνοντας το μοναδικής ομορφιάς παραλιακό μονοπάτι Ε4. Κάνουμε μικρή στάση στην παραλία Γλυκά Νερά και συνεχίζουμε την πορεία μας μέχρι τη Χώρα Σφακίων ,όπου συναντάμε και τις άλλες δύο ομάδες και αναχωρούμε για το Ηράκλειο.

Η μετάβαση από Μάρμαρα ή το Λουτρό στη Χώρα Σφακίων με πλωτό μέσο γίνεται με επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

 

Δείτε video από τη διαδρομή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο.

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2016-06-19 00:00

Υποστήριξη από iCagenda