Φαράγγι των Μύλων - Ιερό Κορφής Βρύσινα-Αρμένοι

kokkini
vrisinas
Ημερομηνία: 2016-02-21 00:00

Φαράγγι των Μύλων - Ιερό Κορφής  Βρύσινα-Αρμένοι

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το Ξηρό Χωριό Ρεθύμνου.Θα συνεχιστεί μέσα στο καταπράσινο φαράγγι του Μυλωνιανού ρέματος.

Το φαράγγι είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο και κατά μήκος της κοίτης του ρέματος υπάρχουν χαλάσματα παλιών νερόμυλων από τους οποίους πήραν τα ονόματά τους οι προβιομηχανικοί οικισμοί πάνω και κάτω Μύλοι. Αιτία της δημιουργίας των μύλων στάθηκε η  πολιτική  σιτάρκειας που εφαρμόστηκε από τους κατακτητές Βενετούς, έργο μεγίστης στρατηγικής σημασίας για την ανεξαρτησία του νησιού, σε περίοδο αποκλεισμού του  από τους εχθρικούς στόλους.

Μετά την έξοδο μας από το φαράγγι  ανηφορίζουμε σε χωματόδρομο που θα μας οδηγήσει στον γραφικό οικισμό των Καπεδιανών.

Αφού αντικρίσουμε την υπέροχη θέα του κρητικού πελάγους συνεχίζουμε σε παλαιό μονοπάτι  ως το «Ιερό κορφής» του Βρύσινα, όπου σήμερα βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος.

Αφού απολαύσουμε τη θέα από την  κορφή  θα κατηφορίζουμε συνδυάζοντας χωματόδρομο και γιδόστρατα ως τον τελικό μας προορισμό τις προσκοπικές κατασκηνώσεις "Παράδεισος".στους Αρμένους.

Ώρες περπατήματος: 5

Ώρες πορείας: 7

Ανάβαση: 950 m

Κατάβαση:685

Η πεζοπορία είναι ενταγμένη στη θεματική ενότητα " Μουσικές Πεζοπορίες στο Ρέθυμνο". Η πεζοπορία θα καταλήξει στις προσκοπικές κατασκηνώσεις " Παράδεισος" ,όπου θα γίνει κέρασμα και   ντόπιοι μουσικοί θα παίξουν παραδοσιακούς ρεθυμνιώτικους σκοπούς.

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2016-02-21 00:00

Υποστήριξη από iCagenda