Φρούριο Ρόκα - Καλογρές - Γιούχτας - Ανεμόσπηλια

kokkini
giouchtasa
Ημερομηνία: 2016-02-14 00:00

Μια ακόμη πεζοπορία με τίτλο « Αμπελοχώρια του  Δήμου Ηρακλείου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016.

 Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει μέσα από τα  μονοπάτια της  αρχαίας Λυκάστου και του ιστορικού φρουρίου Ρόκα (Κανλί Καστέλι) του Νικηφόρου Φωκά  (σημερινό χωριό: Προφήτη Ηλίας)  ατενίζοντας τον ορεινό όγκο του μοναδικού Γιούχτα , το μικρό Γιουχτάκι και μεγάλο μέρος της πεδιάδας της περιοχής.

 Προσπερνώντας ιστορικά εκκλησάκια, ελαιώνες και αμπελώνες της επαρχίας Τεμένους καθώς και  τον ποταμό Γιόφυρο θα ανηφορήσουμε στον οικισμό Καρνάρι του Δήμου Αρχανών.

 Αφού βαδίσουμε κάτω από τον ορεινό όγκο και τα  γκρέμια της  δυτικής πλευράς του Γιούχτα και κάτω από τα βλέμματα των μοναδικών γυπαετών της περιοχής…θα γίνει ανάβαση ως το εκκλησάκι της κορφής του Αφέντη Χριστού από το απόκρημνο και δύσβατο μονοπάτι του παλαιού καθολικού μοναστηριού των Καλογραιών.

Στην κορφή  απολαμβάνουμε την μοναδική θέα και συνεχίζουμε την πορεία μας στη βόρεια κορυφογραμμή του Γιούχτα.

Έχοντας φόντο το ηλιοβασίλεμα στον Ψηλορείτη και την πανοραμική θέα του νομού Ηρακλείου και όχι μόνο, θα τελειώσουμε την πορεία μας στο βορειοδυτικό άκρο του Γιούχτα,  στο μινωικό ιερό: « Ανεμόσπηλιο» .

Η πεζοπορία είναι απαιτητική και απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους καθώς μέρος της ανάβασης θα γίνει σε κάθετο και απόκρημνο μονοπάτι.

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2016-02-14 00:00

Υποστήριξη από iCagenda