Μαθιά – Μικρός Αφέντης - Πλάτη

kokkini
bouna_Xwris_aiolika
Ημερομηνία: 2024-03-03 07:00 - 20:00

 ‘ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ’

Σε συνέχεια των μέχρι τώρα δραστηριοτήτων μας ( διοργάνωση πεζοποριών, συμμετοχές σε δράσεις συλλογικοτήτων με πεζοπορίες και δικαστικές προσφυγές ) και θέλοντας να κρατήσουμε σε αφύπνιση την συνείδηση των μελών μας αλλά και όλων των ενεργών πολιτών που αντιτάσσονται στην καταστροφή των βουνών της Κρήτης και της Ελλάδας με την μετατροπή τους σε Αιολικά πάρκα, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε  μία συγκροτημένη θεματική ενότητα δράσης  με τίτλο  «Βουνά χωρίς Αιολικά» στο πρόγραμμα μας για το 2024.

Η  πεζοπορία αυτής της Κυριακής, 3 Μαρτίου εξ' αναβολής , στο βουνό «Μικρός Αφέντης» είναι η 2η της θεματικής μας ενότητας.  Ιδιαίτερα αυτή την Κυριακή συντονιζόμαστε με την δράση του ΕΟΣ Λασιθίου που καλεί όλες τις συλλογικότητες να συν - πεζοπορήσουν στο Μικρό Αφέντη για να εκφράσουν  την αντίθεση τους  στην καταστροφή της οροσειράς της Δίκτης , περιοχή NATURA , στην οποία έχει αποφασιστεί η εγκατάσταση  βιομηχανικών ανεμογεννητριών ηλεκτροπαραγωγής .

Μαθιά – Μικρός Αφέντης - Πλάτη

Ξεκινάμε την ανάβασή μας στο Μικρό Αφέντη από τη δυτική πλευρά, από το χωριό Μαθιά (570μ. υψόμετρο). Μετά από 350μ. σε τσιμεντόδρομο με μεγάλη κλίση, αρχίζουμε να ανεβαίνουμε άλλοτε από γιδόστρατα κι άλλοτε ελεύθερα εκτός μονοπατιού. Το πεδίο είναι βραχώδες και διασχίζουμε τμήματα με θάμνους κι ένα μικρό δασάκι. Όταν φτάσουμε περίπου στα 1300μ. υψόμετρο ακολουθούμε την κορυφογραμμή και καταλήγουμε στην κορυφή του Μικρού Αφέντη (1571μ.). Σε όλη τη διάρκεια της ανάβασης η θέα είναι ανεμπόδιστη προς τα δυτικά στον κάμπο του Καστελλίου, το νέο αεροδρόμιο και στο βάθος τον χιονισμένο Ψηλορείτη.

Η κατάβαση θα γίνει από την ανατολική πλευρά του βουνού κυρίως μέσω χωματόδρομου με τελική κατάληξη το χωριό Πλάτη (870μ.) με συνεχή θέα στα γύρω βουνά της Δίκτης.

Συνολική ανάβαση 1000μ. και συνολική κατάβαση 700μ.

Ώρες πορείας: 8

Βαθμός δυσκολίας: κόκκινη

Επικεφαλής: Σαβιολάκης Ανδρέας

Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Χανιώπορτας, ώρα 7πμ

Η συγκεκριμμένη πορεία θα γίνει εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και το πεδίο είναι ασφαλές. Διαφορετικά, θα γίνει η απαιτούμενη τροποποίηση έτσι ώστε η πεζοπορία να υλοποιηθεί με ασφάλεια.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ  με την επίδειξη φοιτητικού η μαθητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλουςΑκυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ.

Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στο τηλέφωνο του γραφείου 2810-344588

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2024-03-03 07:00 - 20:00

Υποστήριξη από iCagenda