Κάνεβος - Κουρούπα - Κοξαρέ

kokkini
kouroupa
Ημερομηνία: 2023-11-12 07:00 - 20:00

Την Κυριακή  12 Νοεμβρίου θα περπατήσουμε στο νότιο Ρέθυμνο στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου. Συγκεκριμένα θα γίνει διάσχιση του όρους Κουρούπα (984μ) που αποτελεί γεωλογική συνέχεια της οροσειράς των Λευκών Ορέων .

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τον οικισμό Κάνεβος περίπου στα 450μ. υψόμετρο. Μετά από χωματόδρομο θα αρχίσει η ανάβαση στην ΒΔ πλαγιά της Κουρούπας και σε αδιαμόρφωτο μονοπάτι. Φτάνοντας στην κορυφογραμμή περπατάμε ανατολικά και με ήπιες υψομετρικές αναβάσεις και καταβάσεις σε χαμηλότερες κορφές, φτάνουμε στην ψηλότερη κορφή με την ομώνυμη ονομασία. Εκεί βρίσκεται μία κεραία τηλεπικοινωνιών και ο ναός του Αγίου Πνεύματος,

Η κατάβαση θα γίνει ΝΑ της Κουρούπας μέχρι το χωριό Κοξαρέ (270m), όπου είναι και το τέλος της πεζοπορίας. Αναλόγως της ώρας που θα καταλήξουμε θα δοθεί ελεύθερος χρόνος.

Η θέα σε όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας είναι πανοραμική και ανταμείβει τον πεζοπόρο. Με καλή ορατότητα διακρίνονται οι παραλίες του Νότιου Κρητικού Πελάγους από Τριόπετρα μέχρι Φραγκοκάστελο (ακριβώς από κάτω ο Πλακιάς, Σούδα κλπ), το ανατολικό και νότιο Ρέθυμνο με τα χωριά του, πολλά χωριά του Δυτικού Ρεθύμνου, τα ανατολικά Σφακιά και δυτικότερα τα Λευκά όρη, η ενδοχώρα του Βόρειου Ρέθυμνου με τον Ψηλορείτη και στο βάθος το Κρητικό πέλαγος.

Το πεδίο του βουνού είναι δύσκολο με κοφτερά βράχια και μικρές χαράδρες και απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Δεν συνιστάται για αρχάριους ή άπειρους πεζοπόρους.

Υποχρεωτικά μποτάκια πεζοπορίας.

Η πεζοπορία  εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Διάσχιση Κρήτης» (Δ9)

Ώρα Αναχώρησης : 7 π.μ. από το ΚΤΕΛ  Χανιώπορτας

Επικεφαλής : Ράνια Κορναράκη

Βαθμός Δυσκολίας : Κόκκινη

Ώρες Πορείας : 6 

Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ κατά την διάρκεια της πεζοπορίας.

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ  με την επίδειξη φοιτητικού η μαθητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους. 

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα Τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2023-11-12 07:00 - 20:00

Υποστήριξη από iCagenda