Ασκύφου - Κορυφή Φουρνί - Ομανιτέ - Ασή Γωνιά

kokkini
askyfou 1
Ημερομηνία: 2023-10-22 06:30 - 21:00

Ασκύφου - Κορυφή Φουρνί - Ομανιτέ - Ασή Γωνιά

Η πεζοπορία μας ξεκινά στα Σφακιά στο οροπέδιο Ασκύφου από τον οικισμό Γωνί. Πεζοπορούμε σε μονοπάτι και αγροτικό δρόμο μέχρι τα παλιά διοικητικά όρια Σφακίων - Αποκορώνου. Συνεχίζουμε εκτός μονοπατιού σε βραχώδες πεδίο και ανεβαίνουμε διαδοχικά στις κορυφές Κτιστό ( 1490 μ.) και Φουρνί ( 1470 μ.). Απολαμβάνουμε τη θέα του Αποκόρωνα και των ακτών του Ρεθύμνου και συνεχίζουμε εκτός μονοπατιού μέχρι την περιοχή Ομανιτέ. Περνάμε από τον Πρινόλαγκο και από συνδυασμό μονοπατιών και αγροτικών δρόμων τελειώνουμε την πεζοπορία στην Ασή Γωνιά.

Διασχίζοντας την Κρήτη με τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου. Διαδρομή Δ6

Η συνολική ανάβαση είναι 900μ. και συνολική κατάβαση 1200 μ.

Ώρες πορείας :9

Επικεφαλής: Βασίλης Πετούσης

Βαθμός δυσκολίας: Κόκκινη

Η πορεία απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση και άνεση στην κίνηση σε βραχώδες πεδίο. Απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και μπατόν.

 

Ώρα αναχώρησης : 6:30 από τα ΚΤΕΛ της Χανιώπορτας

Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ κατά την διάρκεια της πεζοπορίας.

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ  με την επίδειξη φοιτητικού η μαθητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους. 

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2023-10-22 06:30 - 21:00

Υποστήριξη από iCagenda