Διάσχιση Σελένας

kokkini
selenadiasxish
Ημερομηνία: 2023-09-24 07:00 - 20:00

 

Την Κυριακή 24/9 θα διασχίσουμε το βουνό της Σελένας. Η εκδρομή αυτή είναι μια σπονδή και ίσως αποχαιρετισμός στο βουνό που πρόκειται να αλλοιωθεί σύντομα αφού θα χαραχθεί το κορμί του με δρόμους και θα στολιστεί ... με ανεμογεννήτριες. Εμείς βέβαια δεν αποδεχόμαστε ασυζητητί τις όποιες αποφάσεις και παλεύουμε με ότι μέσα έχουμε για να διατηρήσουμε τα βουνά μας όπως τα παραλάβαμε από τους προπάτορές μας.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από τους Μέσα Ποτάμους, στην αρχή από χωματόδρομο μέχρι την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο Ζάρωμα. Επειτα θα ανεβούμε μέχρι την κορυφή της Σελένας όπου βρίσκονται τα ερείπια του Γερμανικού φυλακίου των ασυρμάτων. Από αυτό το σημείο ακολουθούμε την κορυφογραμμή του βουνού,  με καταπληκτική θέα, από τη νότια πλευρά την Τσίβη και τις κορυφές της Δίκτης και από τη βόρεια πλευρά τα παράλια από την Μίλατο μέχρι το Ηράκλειο. Η πορεία μας ακολουθεί την κορυφογραμμή όπου βρίσκουμε μικρές αναβάσεις και καταβάσεις (Λακάκια)  μέχρι την θέση Κεφάλα του Φονιά από όπου αρχίζει η κατάβαση μέχρι το μαύρο δάσος στους πρόποδες της Νότιας απόληξης στη λεκάνη απορροής που δημιουργεί την κοιλάδα της περιοχής Δράσι. Συνεχίζουμε μέσα από χωματόδρομους μέχρι τον οικισμό Δράσι όπου ολοκληρώνεται η πορεία μας.

Η εκδρομή είναι απαιτητική και δεν συνίσταται για άπειρους πεζοπόρους. Το μήκος της διαδρομής είναι 20 Km, από τα οποία το 70 % θα γίνει από αχαρτογράφητο βραχώδες πεδίο. Η συνολική ανάβαση είναι 600 m και η κατάβαση 1.000 m περίπου. Η διάρκεια είναι περίπου 10 ώρες συμπεριλαμβανομένων των στάσεων ανάπαυσης.

 
Επικεφαλής : Αργύρης Καπανταγάκης
 
Ωρα Αναχώρησης : 7 π.μ  Κτελ Χανιόπορτας
 
Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ  με την επίδειξη φοιτητικού η μαθητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους. 
 
Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ κατά την διάρκεια της πεζοποριάς.
 
Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.
 
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588
 
 
 
 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2023-09-24 07:00 - 20:00

Υποστήριξη από iCagenda