Μουρτζανά-Κουλούκωνας(Τίμιος Σταυρός)-Βώσακος

kokkini
kouloukonas
Ημερομηνία: 2023-05-14 08:00 - 20:00

Μουρτζανά-Κουλούκωνας(Τίμιος Σταυρός)-Βώσακος

(Διάσχιση του Κουλούκωνα)

-Θα ξεκινήσουμε  λίγο πρίν τα Μουρτζανά  (150 m).Ακολουθώντας αρχικά αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια ανηφορικό μονοπάτι ανάμεσα από Πρίνους και  Ατζίλακες,  ανεβαίνουμε στη κορυφή (1076μ) και απολαμβάνουμε τη υπέροχη θέα της κοιλάδας του Μυλοποτάμου, του χιονισμένου Ψηλορείτη, των Λευκών Ορέων και του Κρητικού Πελάγους.

-Ξεκινούμε τη κατάβαση από τη Ανατολική πλευρά προσεκτικά ,σε ένα πολύ δύσκολο πεδίο μέσα σε πυκνούς βράχους. Οδηγός μας είναι τα παλιά καρβουνοκάμινα, που είναι υπεύθυνα για τη αποψίλωση και ερημοποίηση του βουνού. Συναντούμε για λίγο αγροτικό δρόμο, περνούμε το διάσελο, ανεβαίνουμε  στη σκιά του Κουτσοτρούλη  και κατεβαίνουμε μέσα σε δασωμένη πλαγιά με Πρίνους και Κουμαριές. Φτάνουμε στο Οροπέδιο του Βώσακου με τα θεόρατα αιωνόβια Πεύκα, και από μονοπάτι τελειώνουμε τη διάσχιση στη Ι. Μονή Βωσακου(350μ).

- Μετά το διάλειμμα και τη επίσκεψη μας στη Μονή ,επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο, και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, σταματούμε στο Γενί Γκαβέ, όπου θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για χαλάρωση και τα περαιτέρω!!!!

Η πεζοπορία συνίσταται σε έμπειρους ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και μπατόν.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 8.00πμ από ΚΤΕΛ  Χανιώπορτας

ΚΑΘΑΡΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 7.30

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: Αλέξανδρος  Ι. Κλάδος

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΣΗ:1150μ

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ:900μ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΚΟΚΚΙΝΗ

 

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2023-05-14 08:00 - 20:00

Υποστήριξη από iCagenda