"Βουνοκορφές Φωλιές Αετών ΟΧΙ Χωματερές Ανεμογεννητριών " Συγκρότηση ομάδας

sinelefsi
louloudaki
Ημερομηνία: 2021-11-03 00:00 - 2021-11-30 00:00

 
Βουνοκορφές Φωλιές Αετών ΟΧΙ Χωματερές Ανεμογεννητριών
Αυτές τις μέρες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) επικαιροποιεί τις άδειες παραγωγής για εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών σταθμών που είχαν εκδοθεί τα έτη 2010 – 2012 στην Κρήτη. Ήδη έχει επικαιροποιήσει 36 άδειες για αιολικούς σταθμούς σε όλα τα βουνά της Κρήτης, της εταιρείας Κ. ΣΑΡΡΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. 
 
Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών πολύ μεγαλύτερων από αυτές που έχουμε δει έως τώρα στο νησί, με ύψος πάνω από 100 μ. και πτερωτή 71 μ., θα γίνει σε 36 κορυφές, περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, οι περισσότερες των οποίων είναι περιοχές του δικτύου NATURA 2000, προστατευόμενες από τη Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συνολική ισχύς των 36 αυτών αδειών είναι 970,60 MW δηλαδή ισχύς 5πλάσια από αυτή των αιολικών σταθμών που ήδη λειτουργούν στην Κρήτη!!! Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού είναι πολύ πιθανό να δούμε κι άλλες επικαιροποιήσεις, για έργα άλλων εταιρειών!!!
Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση συνιστά πραγματική περιβαλλοντική καταστροφή, αν συνυπολογίσουμε τα χιλιόμετρα νέων δρόμων που θα διανοιχθούν και τα νέα δίκτυα που θα εγκατασταθούν στον ορεινό χώρο.
Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου στις 21 Νοεμβρίου 2012 είχε οργανώσει στη αίθουσα Ανδρόγεω εσπερίδα με ξεχωριστούς επιστήμονες –εισηγητές, με θέμα: «Περιβάλλον και βιομηχανικές πηγές ενέργειας» καταγγέλλοντας την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση  βιομηχανικών αιολικών πάρκων στις περιοχές αυτές αναδεικνύοντας τις ολέθριες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Με τις θέσεις αυτές, απ’ όσο γνωρίζουμε, συντάχθηκαν και συντάσσονται πλέον, όλοι οι Ορειβατικοί , Φυσιολατρικοί και Πεζοπορικοί σύλλογοι ανά την Κρήτη και ανά την Ελλάδα.
Σήμερα που ο εφιάλτης επανέρχεται, απειλώντας το φυσικό περιβάλλον μέσα από μία ακόμη «μαύρη ανάπτυξη», ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου, συνεπής στις καταστατικές αρχές του, συγκροτεί ειδική ομάδα μελών με συντονιστή τον Αλέκο Κλάδο, η οποία θα διοργανώνει συνεργατικές δράσεις προκειμένου με κάθε νόμιμο τρόπο να αποτραπεί αυτή η ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή, που μετατρέπει τα όμορφα βουνά μας σε πλουτοπαραγωγικές πηγές χρήματος για διεθνείς εταιρείες επενδυτών κοντοπρόθεσμα και αντιαισθητικές χωματερές άχρηστων και επιβλαβών υλικών μεσοπρόθεσμα.
 
Πληροφορίες για συμμετοχή και προσφορά εθελοντικής εργασίας σε αυτή την ομάδα δράσης του Πεζοπορικού καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & Αλέκος Κλάδος 6974760406 
 
 
Υποστηρίζουμε την ελεγχόμενη, οριοθετημένη  και φιλική προς το φυσικό περιβάλλον και την ζωή μας πράσινη ανάπτυξη
Καταγγέλλουμε  και αντιμαχόμαστε την «μαύρη ανάπτυξη» που καταστρέφει την ελληνική φύση,  πηγή ζωής για μας και για τι επόμενες γενιές. 
 
 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • από 2021-11-03 00:00 εώς 2021-11-30 00:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας