Διάσχιση Κρήτης

ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΣ – ΚΙΣΣΑΒΟΣ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ
25-30 Οκτωβρίου
Διάσχιση Ψηλορείτη
30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου
Διάσχιση Λευκών Ορέων
9-10 Σεπτεμβρίου
Στο τρίγωνο των Δωρικών Ναών
8-13 Νοεμβρίου
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023: «Φύση και Φυσικές Επιστήμες»
Arrow
Arrow
Slider
 

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗ

paidiki
paidiko
Ημερομηνία: 2021-11-13 00:00

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗ 

 

Αγαπητές/οι εκπαιδευτικοί και γονείς

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου επανασχεδιάζει το Μαθητικό Πρόγραμμα του, το οποίο «πάγωσε» λόγω της πανδημίας,  με ένα καινούργιο πρόγραμμα με τίτλο «Πεζοπορώντας με Τέχνη».

Όπως γνωρίζετε, το πρόγραμμα παρέχεται εντελώς δωρεάν σε εκπαιδευτικούς και γονείς, μέλη του συλλόγου, που συνοδεύουν  μαθητές/τριες.

Σας καλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στις παρακάτω φόρμεςγια να λάβετε μέρος στα εργαστήρια προετοιμασίας που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος μέχρι 31/10/2021.

Καλώς εχόντων, η 1η πεζοπορική μας εξόρμηση προγραμματίζεται για την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου.

Για τις ημερομηνίες των εργαστήριων θα ενημερωθείτε στα προσωπικά σας mails, στα mails των σχολείων, στην ιστοσελίδα και στο facebookτου Ομίλου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗ  ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.

Το περπάτημα ως τέχνη έχει βαθιά ιστορία: Νίτσε, Ρουσσώ, Θορώ, Νερβάλ, Καντ, Γκάντι, Μπένγιαμιν, τις εκδρομές των Ντανταϊστών το 1920 στο Παρίσι, τα βήματα Γάλλων καλλιτεχνών του δέκατου ένατου αιώνα που ζωγράφιζαν πεζούς κα.

Το πεζοπορώντας με τέχνη αξιοποιεί την δημιουργική διαδικασία και το δημιούργημα ως μέσο έκφρασης και προβολής και προάγει μία μέθοδο συμβολικής διάδρασης με τον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό βασίζεται στη γνώση ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να εξωτερικεύει μέσω των δημιουργημάτων του τα θραύσματα που έχει αποκομίσει στη διαδρομή του. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει την έκθεση και διαπραγμάτευση ορισμένων πτυχών της αντίληψης μας τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από συναντήσεις - μια εναλλακτική προσέγγιση των διαδρομών στο φυσικό τοπίο, ενσωματώνοντας την βιωματική τέχνη. Η πρόταση αυτή αποτελεί μια απάντηση στα πρόσφατα βιώματα κοινωνικής απομόνωσης. Πρόκειται για μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση της πεζοπορίας, κατά την οποία ενθαρρύνεται ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων, με την ενεργό και ισότιμη συμμετοχή όλων και τη συνεργασία σε μικρές ομάδες.

Μερικές φορές όπως λέει ο Προυστ το μυστήριο δεν σημαίνει να ψάχνεις καινούργια μέρη αλλά να κοιτάς με καινούργια μάτια: σας προσκαλούμε να δούμε με διαφορετικό τρόπο τις συνήθεις διαδρομές: μέσα από το παιγνίδι, τη συναίσθηση και τη δημιουργία!

Η ομάδα έργου

Αθανασιάδου Εύα – εικαστικός

Πουλλά Ελένη – Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Κρήτης

Σάρρα Ηλιάννα – δασκάλα

 

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2021-11-13 00:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας