Με ένα σακίδιο στον ώμο Σφακιά - Αγία Ρούμελη - Σεντόνι - Σούγια - Παλαιόχωρα

polyimeri
100
Ημερομηνία: 2021-06-18 07:00 - 2021-06-21 21:00

ΜΕ ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΩΜΟ

18-21 Ιουνίου 2021

ΣΦΑΚΙΑ-ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ-ΣΕΝΤΟΝΙ-ΣΟΥΓΙΑ-ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Το λεωφορείο αναχωρεί την Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 07.00 από το ΚΤΕΛ και μας μεταφέρει στη Χώρα Σφακίων.  Ξεκινάμε την πεζοπορία μας γύρω στις 10.00 στο παραθαλάσσιο μονοπάτι Ε4 με προορισμό τα καταπληκτικά Γλυκά Νερά, το ιδιαίτερο Λουτρό, το γραφικό λιμανάκι του Φοίνικα, τον οικισμό Λύκος, και τα εντυπωσιακά Μάρμαρα έξω από το φαράγγι της Αράδαινας. Κατευθυνόμαστε προς το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου για να εισέλθουμε στον όρμο της Αγίας Ρουμέλης, να περάσουμε την είσοδο του φαραγγιού Ελυγιάς και να αντικρίσουμε την έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς με κατάληξη στην παραδοσιακή Αγία Ρουμέλη όπου και μένουμε στους υπνόσακους μας (Βαθμός Δυσκολίας: Κόκκινη, ώρες πορείας: 8).

Το Σάββατο 19 Ιουνίου πεζοπορούμε ανηφορικά μέσα από πεύκα αρχικά και στην άκρη του γκρεμού σε σε ένα από τα ομορφότερα αλλά και σχετικά δύσκολα μονοπάτια της Κρήτης με προορισμό τα μαγευτικά Δώματα στην έξοδο του φαραγγιού του Κλάδου όπου απολαμβάνουμε το μπάνιο μας. Το απόγευμα αναχωρούμε ακολουθώντας το παραλιακό μονοπάτι για το Σεντόνι όπου και διαμένουμε στους υπνόσακούς μας.  Φαγητό και νερό θα παραλάβουμε με θαλάσσιο ταξί στο Σεντόνι (Βαθμός Δυσκολίας: Μπλε, ώρες πορείας: 6).

Την Κυριακή 20 Ιουνίου ξεκινάμε την πεζοπορία μας για να ανηφορίσουμε προς την κοίτη του φαραγγιού της Τρυπητής και να συναντήσουμε το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία όπου θα απολαύσουμε τη θέα του Νότου των Χανίων για να καταλήξουμε στη μοναδική Σούγια όπου θα συναντήσουμε την δεύτερη ομάδα που θα διασχίσει το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Διαμένουμε και πάλι στους υπνόσακούς μας (Βαθμός Δυσκολίας: Μπλε, ώρες πορείας:5).

Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου ξεκινάμε και οι δυο ομάδες τη διάσχιση του μονοπατιού Ε4 δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο της Λισσού, συναντάμε τον αρχαίο ναό του Ασκληπιού, την παλιά πόλη της Λισσού, Αστροπελεκητά και την παραλία των Ανύδρων με προορισμό την Παλαιόχωρα. (Βαθμός Δυσκολίας: Μπλε, ώρες πορείας:5).

Το απόγευμα της Δευτέρας θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο από την Παλαιόχωρα για το Ηράκλειο.

Αρχηγός : Ειρήνη Τζίκα

Παρατηρήσεις:

Όλοι/ες ανεξαιρέτως είναι υπεύθυνοι/ες για τη μεταφορά των πραγμάτων τους σε όλες τις μέρες.

Όσοι/ες επιθυμούν, αναλαμβάνουν μόνοι/ες τους να κλείσουν δωμάτιο σε κάποιο προορισμό.

Το πρόγραμμα της εκδρομής (ώρες εκκίνησης, στάσεις κλπ) ενδέχεται να αλλάξει, αναλόγως των καιρικών συνθηκών κατά κρίση της αρχηγού της εκδρομής.

Λόγω ζέστης συστήνεται η χρήση αρκετού νερού, ηλεκτρολυτών, αντιηλιακής προστασίας, καπέλου αλλά και κατάλληλων ρούχων.

Η προμήθεια νερού κάθε μέρα είναι εφικτή από το σημείο εκκίνησης. Στο Σεντόνι θα παραλάβουμε με θαλάσσιο ταξί νερό για την επόμενη μέρα.

Απαιτήται η χρήση μάσκας μάσκα καθόλη την διάρκεια της παραμονής μέσα στο λεωφορείο και στους χώρους με μεγάλη συνάθριση. 

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Πέμπτη, 9μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & κινητό 6986645003

Κόστος εκδρομής: 40 ευρώ. Δεν συμπεριλαμβάνεται το ατομικό φαγητό /νερό. Τα έξοδα μεταφοράς του θαλάσσιου ταξί δεν θα επιβαρύνουν τους/τις συμμετέχοντες/χουσες.

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • από 2021-06-18 07:00 εώς 2021-06-21 21:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας