Μονή Χρυσοσκαλίτισσας - Ελαφονήσι

polyimeri
elaphonisi_3
Ημερομηνία: 2020-10-10 08:00 - 2020-10-11 00:00

Μονή Χρυσοσκαλίτισσας - Ελαφονήσι

Ημέρα 1η

Αναχώρηση το Σάββατο 10/10  από το Ηράκλειο στις 8:00. Μετά τις απαραίτητες σύντομες στάσεις για ξεκούραση,  θα φτάσουμε  το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας μετά το Χωριό Τοπόλια. Θα περπατήσουμε μια μικρή ανηφορική διαδρομή για να επισκεφτούμε το εντυπωσιακό σπήλαιο, που έχει δύο αίθουσες και πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Μονή Παναγιάς Χρυσοσκαλίτισσας, γυναικείο μοναστήρι, χτισμένο σε βράχο 35 μέτρων, με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα.

Θα δοθεί λίγος χρόνος για να τακτοποιηθούν στα δωμάτια όσοι έχουν επιλέξει σαν τόπο διαμονής καταλύματα στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας, και αν ο χρόνος το επιτρέψει θα επισκεφτούμε την πολύ ιδιαίτερη παραλία της Άσπρης Λίμνης για ένα σύντομο μπάνιο.

Θα συνεχίσουμε με το λεωφορείο στο Ελαφονήσι όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο μέχρι αργά το απόγευμα, που θα γίνει μία μικρή πορεία μέχρι το φάρο και την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, απ’ όπου θα θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα. Το λεωφορείο θα μεταφέρει όσους διαμένουν στη Χρυσοσκαλίτισσα για διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η

Θα ξεκινήσουμε  στις 8:00 από το Ελαφονήσι ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4,  με πρώτη στάση στο  Κεδρόδασος για να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο και να κάνουμε το πρώτο μπάνιο της ημέρας. Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόμερη παραλία της Παχιάς Αμμούτσας όπου θα κάνουμε ένα δεύτερο σύντομο μπάνιο πριν συνεχίσουμε για το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη που έχει φοβερή θέα προς το Κεδρόδασος και το Ελαφονήσι. Τελευταία μας στάση θα είναι ο κόλπος της Βιένας με τα ερείπια των κιόνων του αρχαίου Ρωμαϊκού ιερού να βρίσκονται διάσπαρτα στην παραλία. Θα καταλήξουμε στην μεγάλη παραλία του Κριού, όπου θα δοθεί άφθονος χρόνος.

Η διαδρομή είναι περίπου 10 χιλιόμετρα, 5 ώρες πορείας και περίπου 8 ώρες συνολικά μαζί με τις στάσεις και τα μπάνια. Υποχρεωτικά Ορειβατικό παπούτσι.

Η διαμονή θα γίνει σε καταλύματα στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας, και στο Ελαφονήσι ή στο ύπαιθρο. Οι  συμμετέχοντες θα πρέπει να τακτοποιήσουν οι ίδιοι τα της διαμονής τους και ο Σύλλογος θα αναλάβει τις μετακινήσεις μεταξύ Χρυσοκαλίτισσας και Ελαφονησίου.

 

Θα κρατηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Απαιτούνται:

1.            Μάσκα καθόλη την διάρκεια της παραμονής μέσα στο λεωφορείο

2.            Γάντια

3.            Ατομικό αντισηπτικό

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Πέμτη, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 Επικεφαλής : Αράπογλου Λίζα

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • από 2020-10-10 08:00 εώς 2020-10-11 00:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας