Κουρταλιώτικο φαράγγι - Παραλία Πρέβελη

paidiki
kourtaliotis1
Ημερομηνία: 2019-07-14 00:00

Ξεκινάμε την πεζοπορία από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Κατεβαίνουμε τα σκαλιά ,που μας οδηγούν στις όχθες του Κουρταλιώτη ποταμού. Πεζοπορούμε άλλοτε μέσα στον ποταμό ( μέγιστο βάθος : 1,50 μ.) και άλλοτε σε μονοπάτι δίπλα στις όχθες του. Φθάνουμε στη δεξαμενή και κάνουμε στάση για  κολύμπι. Μια ομάδα  συνεχίζει από το χωματόδρομο  επιβιβάζεται στο λεωφορείο και  μεταφέρεται στην τοξωτή γέφυρα. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν μέσα από τον ποταμό μέχρι την τοξωτή γέφυρα. Όσοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την πεζοπορία μεταφέρονται με το λεωφορείο στο πάρκινγκ και ακολουθώντας διαμορφωμένο κατηφορικό μονοπάτι φθάνουν στην παραλία Πρέβελη όπου εκβάλλει ο Κουρταλιώτης ποταμός.

Συνεχίζουμε από τη δεξιά πλευρά του ποταμού ,αρχικά σε αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια από μονοπάτι με ήπια κλίση. Πεζοπορούμε  με θέα το γαλάζιο Λυβικό ,τον Κουρταλιώτη και το πράσινο φοινικόδασος. Ανεβαίνουμε μέχρι το πάρκινγκ. Το μονοπάτι μας οδηγεί στην παραλία Πρέβελη όπου  εκβάλλει ο Κουρταλιώτης ποταμός.

Απολαμβάνουμε τη σμαραγδένια θάλασσα ,τα δροσερά νερά και περπατάμε στις όχθες του Κουρταλιώτη μέσα στο αναγεννημένο φοινικόδασος μέχρι ένα σημείο που είναι ιδανικό για κολύμπι στο ποτάμι.

Καλό θα είναι οι συμμετετέχοντες :

1. ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΠΑΤΟΝ
2. ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ) ΜΕ ΚΑΛΤΣΕΣ.
(ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ, ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΤΑ ΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ)
3. ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΓΙΩ

4. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ Κ.Α.) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΚΟ

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2019-07-14 00:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας