2η Μαθητική Πεζοπορία «Τα Βότανα της Κρήτης: Θησαυροί της Φύσης και της Παράδοσης»

paidiki
260425
Ημερομηνία: 2026-04-25 09:00

Επειδή οι βοσκοί δεν έχουν ανέβει ακόμη στα μιτάτα  για να μπορέσουμε να τους επισκεφτούμε ( θα γίνει τον Μάιο) θα πεζοπορήσουμε στα αρώματα των βοτάνων των κρητικών βουνών, θα μάθουμε να τα μαζεύουμε για να τα εντάξουμε στην διατροφή μας είτε ως θεραπευτικά ροφήματα είτε ως καρυκεύματα στα μαγειρέματα μας.

Θα πεζοπορήσουμε στην  περιοχή του Μυλοποτάμου γύρω από όμορφο χωριό Χώνος  και θα μυηθούμε στην σοφία των βοτάνων  με οδηγούς τους βοτανολόγους μας Κο Θοδωρή Βραχνάκη και Κα Ελισάβετ Μακρυδοπούλου. Μέσα από χωματόδρομους και μονοπάτια, με θέα την κοιλάδα του Μυλοποτάμου , τα Ταλαία όρη και τον χιονισμένο Ψηλορείτη, θα απολαύσουμε με όλες τις αισθήσεις μας την φασκομηλιά, την ρίγανη , το φλισκούνι ,το χαμομήλι και πολλά άλλα βότανα .

Χαρακτηριστικά της πορείας.

Ώρες πορείας: 4 ώρες ( περίπου)

Μήκος διαδρομής:  5 χιλιόμετρα

Επικεφαλής: ΔΣ

Αναχώρηση: 9 πμ  από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Το Μαθητικό Πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν σε όλη την  Εκπαιδευτική Κοινότητα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς και γονείς που τους/τις συνοδεύουν. Οι ενήλικες θα πρέπει να είναι μέλη του συλλόγου και γίνονται με μια απλή δήλωση και μία ετήσια εφάπαξ καταβολή 5  ευρώ.

Πληροφορίες, εγγραφές στο γραφείο του Ομίλου, Αβέρωφ 25,  τηλ. 2810344588 καθημερινές 8-10 το βράδυ & 6974384543 ( Ελένη Πουλλά) και ηλεκτρονικά μέχρι Πέμπτη, 23  Απριλίου    

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2026-04-25 09:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας