Στα ίχνη του μύθου των Δαναΐδων
Πέμπτη 22 -Δευτέρα 26 Αυγούστου, 2024
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2024
Αγίου Πνεύματος ( Παρασκευή 21 – Παρασκευή 28 Ιουνίου)
Νότια Πίνδος
ΑΓΡΑΦΑ από το Α έως το Ω
Θεματική Ενότητα: “Βουνά χωρίς αιολικά”
Παρασκευή 2 – Πέμπτη 8 Αυγούστου

Φαράγγι Σαμαριάς
Σάββατο 7 - Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Λευκά Όρη
Σάββατο 7 - Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Ψηλορείτης
Σάββατο 5 – Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Βορειοδυτικός Όλυμπος
28η Οκτωβρίου ( Παρασκευή 25 – Τρίτη 29 )
Παραλιακό Ε4 Χρυσοσκαλίτισσα- Σφακιά
28η Οκτωβρίου ( Παρασκευή 25 – Τρίτη 29 )
Ζαγοροχώρια
Αγίου Μηνά (Πέμπτη 7 - Τρίτη 12)
Arrow
Arrow
Slider
 

Στα ίχνη του μύθου των Δαναΐδων

polyimeri
argos
Ημερομηνία: 2024-08-22 21:00 - 2024-08-26 00:00

                                                                       

                 Στα ίχνη του μύθου των Δαναΐδων

 

                Πέμπτη 22 -Δευτέρα 26 Αυγούστου, 2024 

 

              Άργος, Παλαιά Επίδαυρος, Ασκληπιείο, Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου 

Η πεζοπορική αυτή εξόρμηση εντάσσεται στη θεματική ενότητα του Ομίλου μας  «Πολιτιστικές Πεζοπορίες» και υποστηρίζει την καταστατική και εμβληματική φράση ( motto) «Πεζοπορούμε στην Ιστορία, τη Φύση, τον Πολιτισμό».

 

Πέμπτη 22 Αυγούστου:

Συγκέντρωση στις 19:45 στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αναχώρηση στις 21:00

Παρασκευή, 23 Αυγούστου

Άφιξη στον Πειραιά – Αναχώρηση για Άργος

Από το κέντρο του Άργους πεζοπορούμε προς το κάστροΛάρισα, που σύμφωνα με τον μύθο πήρε το όνομα της Λάρισας, μιας από τις 40 κόρες του Δαναού. Στη διαδρομή θα επισκεφτούμε την ιστορική μονή της Παναγίας Πορτοκαλούσας.  Αφού περιηγηθούμε το κάστρο, απολαμβάνοντας την απεριόριστη θέα στον Αργολικό κόλπο, θα πεζοπορήσουμε σε μονοπάτι προς το αρχαίο θέατρο του Άργουςκαι την αρχαία αγορά.

Ώρες πορείας: 4 

Βαθμός δυσκολίας: πράσινη

Τα λεωφορεία θα μας μεταφέρουν στο Ναύπλιο, όπου θα δοθεί ελεύθερος χρόνος.

Μπάνιο σε παραλία στο Ναύπλιο ή απογευματινό μπάνιο στο CampingNICOLAS1., στην Παλαιά Επίδαυρο, όπου θα γίνουν και οι δύο διανυκτερεύσεις μας. 

Σάββατο, 24 Αυγούστου:

Πρωί: Παλαιά Επίδαυρος - Μονή Παναγίας Πολεμάρχας-Μικρό Θέατρο Επιδαύρου-Βυθισμένη Πολιτεία ( πεζοπορία)

Μία κυκλική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα σε πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι. Περπατάμε στο μεγαλύτερο μέρος μέσα σε ένα όμορφο πευκοδάσος και περνάμε από πολύ όμορφες και ερημικές παραλίες και θέα προς την παλαιά Επίδαυρο.

Ξεκινάμε στις 09:00 από το camping και πηγαίνουμε με λεωφορεία στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου. Ακολουθώντας πλακόστρωτο φθάνουμε στην παραλία Καλαμάκι και στο Ακρωτήριο Γιαννούζαινα.

Συνεχίζουμε διασχίζοντας μαγευτικά τοπία και φθάνουμε στην εγκαταλειμμένη μεσαιωνική Μονή Πολεμάρχα του 15ου αι. πριν καταλήξουμε στην παραλία Πολεμάρχα και ακολούθως στην παραλία Βαγιωνά.

Επιστρέφουμε στην Παλαιά Επίδαυρο και επισκεπτόμαστε το  Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου του 4π.χ αι. που ήταν αφιερωμένο στο Θεό Διόνυσο και βρίσκεται στη Χερσόνησο Νησί. Δίπλα στο θέατρο και στο θαλάσσιο χώρο γύρω από τη Χερσόνησο βρίσκονται τα Ερείπια της Αρχαίας πόλης της Επιδαύρου.

Απέναντι από το μικρό Θέατρο βρίσκεται Μυκηναϊκό νεκροταφείο με 7 θολωτούς τάφους. Σε μικρή απόσταση και με πρόσβαση από μονοπάτι φθάνουμε στα Ερείπια του Αρχαίου  Ναού της Αρτέμιδας . Στην Παραλία Καλυμνιός της αρχαίας Επιδαύρου θα κολυμπήσουμε στη  Βυθισμένη Πολιτεία, κηρυγμένη ως αρχαιολογικός χώρος από το 1998. Σε  ελάχιστη απόσταση από την ακτή και σε βάθος 2μ. είναι ορατά τα ερείπια αγροτικής ρωμαϊκής έπαυλης που φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό ανθρώπων και αγαθών, όπως αποδεικνύουν τα τεράστια  πιθάρια που βλέπουμε.

Καλό είναι να κρατάμε μάσκες για να θαυμάσουμε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς αλλά και για να προστατευτούμε από τους αχινούς.

Θα δοθεί χρόνος για φαγητό στην Παλιά Επίδαυρο και επιστροφή στο camping.

Ώρες πορείας: 4 

Βαθμός δυσκολίας: πράσινη

Βράδυ: Θεατρική παράσταση: «ΙΚΕΤΙΔΕΣ»

Το βράδυ του Σαββάτου, όσοι/ες επιθυμούν θα μεταφερθούν με το  λεωφορείο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για να παρακολουθήσουν το έργο  «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Το έργο ανεβαίνει από  το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωΐδων με εκείνες των σημερινών, μέσα από έναν εντυπωσιακό Χορό πενήντα νέων γυναικών, με προεξάρχουσες στο λόγο τη Λένα Παπαληγούρα και τη Λουκία Μιχαλοπούλου (στους ρόλους της Υπερμνήστρας και της Αμυμώνης αντίστοιχα) και στο τραγούδι τη Μαρίνα Σάττι.

Το Χορό απαρτίζουν μέλη της γυναικείας χορωδίας Chóres, νέες ηθοποιοί-σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και χορεύτριες-ακροβάτισσες της ομάδας «Και όμως κινείται» (με κορυφαία τη Χριστίνα Σουγιουλτζή).

Στον ανδρικό ρόλο του Πελασγού, βασιλιά του προελληνικού πελασγικού η Λυδία Κονιόρδου. Τις δύο μορφές της πατριαρχικής εξουσίας ενσαρκώνουν ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιάννης Τσορτέκης.

Όσοι/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση θα πρέπει να εξασφαλίσουν μόνοι/ες τους τα εισιτήρια, ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://aefestival.gr/festival_events/iketides-2

 Όσοι δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, μπορούν να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους κατά την κρίση τους.

 

 

 

Κυριακή 25 Αυγούστου:

Ξενάγηση στο Ασκληπιείο,  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επιδαύρουκαι στο Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου

Αναχώρηση με πλοίο για Ηράκλειο  στις 21:00.

Δευτέρα, 26 Αυγούστου

Άφιξη στις 7:00πμ στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι δυνατόν να τροποποιηθεί μερικώς συνεκτιμώντας τις καιρικές συνθήκες και ενδεχομένως άλλες αστάθμητες παραμέτρους. 

Επικεφαλής: Χαρούλα Φιλοξενίδη

Κόστος συμμετοχής: 170,00 ευρώ

Συμπεριλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου σε 4κλινη εσωτερική καμπίνα, 2ημερη διαμονή σε campingκαι λεωφορείο. 

Οι θέσεις κατοχυρώνονται με ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής  και την κατάθεση προκαταβολής 100,00 ευρώ μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024  στους λογαριασμούς του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου:

Τράπεζα Πειραιώς: GR31 0172 7530 0057 5310 8901 388

Alpha Bank: GR2001406670667002330000241

Πληροφορίες -προεγγραφές (δεν κατοχυρώνουν θέση) στο τηλέφωνο του γραφείου 2810 – 344588 ή με προσωπική παρουσία ( Αβέρωφ 25 - στοά) καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή ώρα 8-10μμ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • από 2024-08-22 21:00 εώς 2024-08-26 00:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας