Στα ίχνη του μύθου των Δαναΐδων
Πέμπτη 22 -Δευτέρα 26 Αυγούστου, 2024
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2024
Αγίου Πνεύματος ( Παρασκευή 21 – Παρασκευή 28 Ιουνίου)
Νότια Πίνδος
ΑΓΡΑΦΑ από το Α έως το Ω
Θεματική Ενότητα: “Βουνά χωρίς αιολικά”
Παρασκευή 2 – Πέμπτη 8 Αυγούστου

Φαράγγι Σαμαριάς
Σάββατο 7 - Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Λευκά Όρη
Σάββατο 7 - Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Ψηλορείτης
Σάββατο 5 – Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Βορειοδυτικός Όλυμπος
28η Οκτωβρίου ( Παρασκευή 25 – Τρίτη 29 )
Παραλιακό Ε4 Χρυσοσκαλίτισσα- Σφακιά
28η Οκτωβρίου ( Παρασκευή 25 – Τρίτη 29 )
Ζαγοροχώρια
Αγίου Μηνά (Πέμπτη 7 - Τρίτη 12)
Arrow
Arrow
Slider
 

3η Μαθητική Πεζοπορία - Φαράγγι Αποσελέμη

paidiki
3hmathitiki
Ημερομηνία: 2024-05-18 09:00 - 15:00

3η Μαθητική Πεζοπορία 2024: «Η Φύση ως Τέχνη Ζωής: πεζοπορώ με τις αισθήσεις μου και βιώνω συναισθήματα» 

Το φαράγγι του Αποσελέμη βρίσκεται στο βόρειο μέρος του Νομού Ηρακλείου και είναι η απόληξη της λεκάνης απορροής που ξεκινά από τους πρόποδες της Σελένας και καταλήγει στην θάλασσα, κοντά στο χωριό Αγριανά. Μετά την κατασκευή του φράγματος, η λεκάνη αυτή κόπηκε στα δύο και άλλαξε η φυσιολογία της περιοχής. Θα πεζοπορήσουμε ξεκινώντας από το πέτρινο γιοφύρι της Ξεροκαμάρας, κατά μήκος του ποταμού μέσα σε πορτοκαλεώνες, σε καλογραμμένο σκιερό μονοπάτι. Το φαράγγι μας προσφέρει μια υπέροχη ανοιξιάτικη διαδρομή, χωρίς τεχνικές δυσκολίες με πλούσια βλάστηση. Νερά δεν θα βρούμε γιατί το φράγμα έχει συγκρατήσει τα νερά.

 

Η διαδρομή μας μέσα στο φαράγγι θα είναι  7 χιλιόμετρα. Θα  περπατήσουμε το εύκολο μέρος μέχρι ένα σημείο και θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης από την ίδια διαδρομή.  Με τις στάσεις για δραστηριότητες υπολογίζεται να έχει διάρκεια περίπου 4 ώρες.   

Τα παιδιά θα αφεθούν ελεύθερα να χαλαρώσουν μέσα στην ανοιξιάτικη φύση και στη συνέχεια θα συγκροτήσουν ομάδες για να αναστοχαστούν και να αφηγηθούν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο ( ιστορίες, ζωγραφιές, φωτογραφίες κ.α)  το αποτύπωμα της πορείας τόσο σε επίπεδο συναισθημάτων, όσο και αισθήσεων. Τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί τους υλικά ζωγραφικής και γραφής.

Οι συντονιστές/στριες των ομάδων μπορούν να επικοινωνούν με την επιστημονικά και παιδαγωγικά υπεύθυνη του προγράμματος για πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες στο πεδίο ( Ελένη Πουλλά, κιν 6974384543)

Τόπος και ώρα αναχώρησης: ΚΤΕΛ Χανιώπορτας, 9πμ

Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής: 3μμ

Επικεφαλής: ΔΣ

Μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν μαθητές/τριες δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων. Οι ενήλικες (εκπαιδευτικοί και γονείς που συνοδεύουν) πρέπει να γίνουν μέλη του Ομίλου καταβάλλοντας το ποσό των 5 ευρώ που αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή μέλους. Μέλη του Ομίλου που συνοδεύουν μαθητές/τριες συμμετέχουν δωρεάν.

Παρακαλούμε στη δήλωση συμμετοχής να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός συμμετεχόντων, ενώ οι ενήλικες πρέπει να δηλώνονται όλοι/ες με τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς  των κινητών τους τηλεφώνων.

Παρακαλούμε επίσης η δήλωση συμμετοχής σας να είναι δεσμευτική για να μην κλείνουμε επιπλέον λεωφορεία τα οποία δεν χρησιμοποιούνται, αλλά πληρώνονται.   

Πληροφορίες εγγραφές καθημερινά Δευτέρα – Πέμπτη,  8-10 το βράδυ, Αβέρωφ 25, τηλ. 2810 344588 και 6974384543

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2024-05-18 09:00 - 15:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας