Διάσχιση Κρήτης

ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΣ – ΚΙΣΣΑΒΟΣ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ
25-30 Οκτωβρίου
Διάσχιση Ψηλορείτη
30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου
Διάσχιση Λευκών Ορέων
9-10 Σεπτεμβρίου
Στο τρίγωνο των Δωρικών Ναών
8-13 Νοεμβρίου
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023: «Φύση και Φυσικές Επιστήμες»
Arrow
Arrow
Slider
 

ΜΕΤΣΟΒΟ- ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΠΕΡΙΒΟΛΙ – ΔΙΣΤΡΑΤΟ- ΣΑΜΑΡΙΝΑ

polyimeri
balia_kalnta
Ημερομηνία: 2023-07-07 20:15 - 2023-07-15 07:00

ΜΕΤΣΟΒΟ- ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΠΕΡΙΒΟΛΙ – ΔΙΣΤΡΑΤΟ- ΣΑΜΑΡΙΝΑ                                                       

 

7 – 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Παρασκευή, 7 Ιουλίου :

 Συγκέντρωση στις 8:15 έξω από το πλοίο της ΑΝΕΚ. Αναχώρηση στις 21:00 από Ηράκλειο για Πειραιά.

Σάββατο, 8 Ιουλίου: Πειραιάς – Ιωάννινα - Μέτσοβο

Αναχώρηση  στις 7:30 από το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στις 13:30 στην πόλη των Ιωαννίνων. Ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 18:00. Αναχώρηση για Μέτσοβο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Μέτσοβο.

Κυριακή, 9 Ιουλίου: Μέτσοβο- τεχνητή λίμνη Αώου- Μέτσοβο 

1η ομάδα :  Πεζοπορία από το Μέτσοβο ( 1.150 μ.) ακολουθώντας μονοπάτι μέσα από δασωμένη πλαγιά μέχρι το Χιονοδρομικό. Στη συνέχεια από συνδυασμούς μονοπατιών θα φτάσουμε στις όχθες της λίμνης του Αώου. Ακολουθώντας μονοπάτι θα φθάσουμε στο πιο ψηλό σημείο της διαδρομής μας ( 1502 μ.) όπου θα έχουμε  μοναδική θέα όλη τη λίμνη του Αώου και τα Εθνικά Πάρκα Βάλια Κάλντα και Βίκου-Αώου.

Ώρες πορείας : 7

2η ομάδα : Το λεωφορείο μας μεταφέρει στις όχθες της λίμνης του Αώου. Ακολουθώντας μονοπάτι θα φθάσουμε στο πιο ψηλό σημείο της διαδρομής μας ( 1502 μ.) όπου θα έχουμε  μοναδική θέα όλη τη λίμνη του Αώου και τα Εθνικά Πάρκα Βάλια Κάλντα και Βίκου-Αώου.

Ώρες πορείας : 3

Διανυκτέρευση στο Μέτσοβο.

Δευτέρα, 10 Ιουλίου: Λίμνη Αώου – Καταφύγιο – Κορυφή Φλέγγα – Λίμνες Φλέγκας  - Βάλια Κάλντα - Αρκουδόρεμα.

1η ομάδα : Ξεκίνημα της πεζοπορίας από τις όχθες της λίμνης του Αώου (1360 μ.)και πρώτη στάση στο καταφύγιο Μαυροβουνίου ( 1850 μ.). Ανάβαση σε αλπικό πεδίο στην κορυφή Φλέγγα ( 2.157 μ.) και στάση στις λίμνες της Φλέγγας ( 1820 μ.). Κατάβαση μέσα από πυκνό δάσος οξιάς και κωνοφόρων στη Βάλια Κάλντα μέχρι το Αρκουδόρεμα ,όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ώρες πορείας : 7

2η ομάδα : Μετάβαση με το λεωφορείο από το Μέτσοβο στη Βωβούσα. Χρόνος ελεύθερος στη Βωβούσα. Μεταφορά με φορτηγάκια στο Αρκουδόρεμα στο σημείο διανυκτέρευσης ,ένωση με την πρώτη ομάδα.

Τρίτη, 11 Ιουλίου: Βάλια Κάλντα –Αρκουδόρεμα – Βωβούσα.

Ξεκινάμε την πορεία μας μέσα στο μοναδικής ομορφιάς Αρκουδόρεμα κινούμενοι πότε στην κοίτη του ποταμού και πότε στις όχθες του. Συναντάμε μικρούς καταρράκτες εντυπωσιακής ομορφιάς και μικρές οβίρες. Συνεχίζουμε την πορεία μας ανηφορικά απομακρυνόμενοι από τον ποταμό,συναντάμε μικρό παραπόταμο και φθάνουμε στο σημείο σμίξης του Αρκουδορέματος με τον ποταμό Αώο. Ακολουθούμε το μονοπάτι Ε6 που μας οδηγεί στο  Καταφύγιο  και στη συνέχεια στη γραφική Βωβούσα. 

Ώρες πορείας : 6

Χρόνος ελεύθερος στη Βωβούσα ,μετάβαση με το λεωφορείο στο χωριό Περιβόλι. Διανυκτέρευση στο Περιβόλι.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου: Περιβόλι- Βωβούσα- Δίστρατο

Το λεωφορείο από το Περιβόλι μας μεταφέρει στη Βωβούσα από όπου ξεκινάει και η πεζοπορία έχοντας αριστερά μας τον ποταμό Αώο. Ακολουθούμε πανέμορφο μονοπάτι που μας οδηγεί στο ρέμα του Καταρράκτη. Περνάμε από τη θέση Παλαιομονάστηρο και μπαίνουμε μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος στην περιοχή Βάλια Στάθη. Περνώντας από καταπράσινα βοσκοτόπια τελειώνουμε την πορεία μας στο χωριό Δίστρατο. Υψομετρική διαφορά 900 μ. 

Ώρες πορείας : 7 .

Διανυκτέρευση στο Δίστρατο

Πέμπτη, 13 Ιουλίου: Δίστρατο- Σαμαρίνα

Ξεκινάμε   από την κεντρική πλατεία του Δίστρατου  και ανηφορίζουμε περνώντας δίπλα από το ιχθυοτροφείο ορεινής πέστροφας. Κινούμαστε σε ανηφορικό μονοπάτι  στις δυτικές παρυφές της Γομάρας  με φανταστική  θέα σε Δίστρατο, Σμόλικα και Βάλια Κίρνα, καθώς και σε ένα μέρος της Τύμφης. Στη συνέχεια πέφτουμε και διασχίζουμε το Σαμαρινιώτικο ποτάμι, περνάμε από το ξωκλήσι της Μεταμόρφωσης και τελειώνουμε την πεζοπορία μας στην πλατεία της Σαμαρίνας όπου έχουμε και ελεύθερο χρόνο.Υψομετρική διαφορά 1000μ.

Ώρες πορείας : 7 

Διανυκτέρευση στο Δίστρατο

Παρασκευή, 14 Ιουλίου: Δίστρατο – Πειραιάς

Αναχωρούμε από το Δίστρατο για το λιμάνι του Πειραιά με μικρή ενδιάμεση στάση στο γεφύρι της Άρτας. Αναχώρηση από Πειραιά για Ηράκλειο στις 21:00

Σάββατο ,15 Ιουλίου : Ηράκλειο

Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 7:00 το πρωί

Επικεφαλής: Δημήτρης Κακάλης

Κόστος εκδρομής:350 ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: εισιτήρια πλοίου ( ΑΝΕΚ) σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα, λεωφορείο, 5 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, μεταφορά αποσκευών στο χώρο της κατασκήνωσης.

Η διαμονή θα γίνει:

Μέτσοβο: Ξενοδοχείο Απόλλων

Περιβόλι: Ξενοδοχείο Βάλια Κάλντα

Δίστρατο: Σε 3 διαφορετικούς ξενώνες

Ενημέρωση για διαφορά στην τιμή σε περίπτωση επιλογής άλλου τύπου δωματίου καθώς και καμπίνας με προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία στο  6974384543 ( Ελένη Πουλλά) και   για τις πεζοπορικές διαδρομές στο 6958902521  (Κακάλης Δημήτρης) 

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων καταλυμάτων ο αριθμός των συμμετεχόντων  περιορίζεται σε 40 άτομα. Με αυτό ως δεδομένο και λαμβάνοντας υπόψη την ορειβατική διάσταση των πεζοποριών, το ΔΣ, σε συνεδρίαση του την Δευτέρα, 13/3, αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί προτεραιότητα δήλωσης συμμετοχής, μέχρι 30 Απριλίου, στα μέλη μας που πληρούν τις παρακάτω  προϋποθέσεις:

Α. Είναι επικεφαλής στο πρόγραμμα του 2023. 

Β. Έχουν συμμετοχές στις  κόκκινες πεζοπορίες του 2022 & 2023.

 Μετά τις 30 Απριλίου και εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο ανώτατος αριθμός συμμετοχών, θα μπορεί να δηλώσει και όποιο άλλο μέλος το επιθυμεί. Στην περίπτωση αυτή το μοναδικό  κριτήριο για διασφάλιση της προτεραιότητας συμμετοχής  θα είναι  η χρονολογική σειρά δήλωσης συμμετοχής.  

Για λόγους απόλυτης διαφάνειας οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά.  

Πηγή Φωτογραφίας: https://www.i-diakopes.gr/toyrismos/toyristikoi-proorismoi/monadiki-valia-kalnta-elliniki-agria-spania-omorfia-sto-spiti-tis-kafe-arkoydas/

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • από 2023-07-07 20:15 εώς 2023-07-15 07:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας