Εξόρμηση στη Κεντρική Μακεδονία

polyimeri
bermio
Ημερομηνία: 2022-10-26 19:30 - 2022-10-31 07:00

 
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου: Αναχώρηση με ΑΝΕΚ για ΠΕΙΡΑΙΑ
 

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου : Αφιξη στον Πειραιά , κατευθυνόμαστε προς τις Θερμοπύλες ωστε να διασχίσουμε το μονοπάτι των σιδηροδρομικών στη Οίτη 11,5 χλ. Φθινοπωρινή διασχιση του Μονοπατιού των Σιδηροδρομικών στην Οίτη κατόπιν αναχωρούμμε προς την ΒΕΡΟΙΑ και τακτοποίση στο ξενοδοχείο.

 

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου: Πορεία στο όρος ΒΕΡΜΙΟ ,

Η πορεία μας αρχίζει απο το χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια, στην περιοχή της Νάουσας (υψόμ. 1420μ.). Αφού ετοιμαστούμε, θα ξεκινήσουμε την πορεία μας, η οποία στα πρώτα της μέτρα περνά από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου. Σύντομα θα στρίψουμε δεξιά και θα μπούμε σε πυκνό δάσος οξιάς ακολουθώντας το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4. Αφού κερδίσουμε υψόμετρο, θα βγούμε από το δάσος και θα ακολουθήσουμε δασικό δρόμο που θα μας φέρει σε ένα κλειστό καταφύγιο, όπου και θα γίνει ανασυγκρότηση της ομάδας. Μέχρι εδώ έχουμε κάνει μία ώρα και ανεβήκαμε περίπου 400 μέτρα. Στη συνέχεια θα αφήσουμε  τον δασικό δρόμο και θα μπούμε στο μονοπάτι βαδίζοντας πια σε αλπικό πεδίο. Θα περάσουμε δίπλα από εντυπωσιακούς βράχινους σχηματισμούς και σε μία ώρα θα βρεθούμε στην ψηλότερη κορυφή του Βερμίου, τον Χαμίτη (υψόμ. 2062μ.). Εκεί θα γίνει στάση για ανάπαυση και κολατσιό.

Η πορεία μας θα συνεχιστεί προς τα ανατολικά και σε τριάντα λεπτά θα βρεθούμε στην κορυφή Τσανακτσή (υψόμ. 2.050μ.). Kαταλήγουμε στο πάνω μέρος του χιονοδρομικού κέντρου και συνεχίζουμε σε δάσος από οξιές.  Η πορεία είναι κυκλική 16χλμ.Καθώς αυτή την εποχή το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό, δεν υπάρχει εκεί δυνατότητα καφέ ή φαγητού. Υπάρχουν μόνο βρύσες με τρεχούμενο νερό.ΒΕΡΜΙΟ - ΚΟΡΥΦΗ ΧΑΜΙΤΗΣ (2062m)

Σάββατο 29 Οκτωβρίου : Ανάβαση  στην κορυφή Πέντε Πύργοι στα Πιέρια Όρη που βρίσκεται σε ύψος 1712μ. από τη θάλασσα.

Η πορεία ξεκινά με αφετηρία το καταφύγιο του ΕΟΣ Κατερίνης από κλασσικό μονοπάτι στην Άνω Μηλιά Πιερίας με υψόμετρο 1022μ.

Μετά από λίγα μέτρα σε δασικό δρόμο, τον αφήνουμε πίσω μας και μπαίνουμε σε ένα δάσος από οξιές, στην αρχή με απότομο ανέβασμα, αλλά σταδιακά η κλίση εξομαλύνεται

Μετά από το υπέροχο δάσος με τις οξιές βγαίνουμε σε ράχη με εντυπωσιακή θέα στον Όλυμπο, αλλά και στα παράλια της Κατερίνης.Τελικά φτάσαμε στην κορυφή Πέντε Πύργοι, με επιβλητική θέα προς Όλυμπο, Πίνδο, Άθω και άλλες κορυφές της Βόρειας Ελλάδας.Πιέρια Όρη Άνω Μηλιά – 5 Πύργοι 1.712μ | Ματιά από ψηλά | flypath

Κυριακή 30 Οκτωβρίου: Βόλτα στην πόλη της ΒΕΡΟΙΑΣ Veria Imathia Greece Central Macedonia Βέροια Ημαθίας Κεντρική Μακεδονία  ,  αναχώρηση προς τους Βασιλικούς τάφους Αιγών (Βεργίνα)  ξενάγηση και κατόπιν αναχώρηση για ΠΕΙΡΑΙΑ.

Δευτέρα  31 Οκτωβρίου:  Άφιξη στο λιμάνι του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Όσες όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την πορεία,την 28/10 μπορούν να παραμείνουν στην πόλη της ΝΑΟΥΣΑΣ, και την 29/10 στην πόλη της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Επικεφαλής Εκδρομής: Σπύρος Μπαβέλας

Πλοηγός στην εξόρμηση Νίκος Μυλωνάς

Κόστος εξόρμησης 270 ευρώ σε τετράκλινη καμπίνα και δίκλινο δωμάτιο.

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 - 6973576973

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • από 2022-10-26 19:30 εώς 2022-10-31 07:00

Υποστήριξη από iCagenda

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας