Πύργος- φαράγγι Κατσικαντάρα –Πρίνα- Ίστρο

prasini
Pirgos
Date: 2020-08-23 08:00 - 20:00

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από τον Πύργο Αγίου Νικολάου.

Ο Πύργος ως οικισμός χτίστηκε πάνω στη θέση της ρωμαϊκής πόλης «Ιστρώνας» που άκμασε για πολλούς αιώνες ως τα χρόνια της κατάκτησης της Κρήτης από τους Σαρακηνούς (823μ.Χ.).

Μέσα από τα σοκάκια του χωριού θα οδηγηθούμε στο νερόμυλο και την περιοχή «Μαρμάρω», έναν ανοικτό αρχαιολογικό χώρο στη θέση του οποίου βρίσκεται ο περίφημος ναός των Ιστρωνίων, με τους κίονες ρυθμού Εφέσου Μικράς Ασίας που κείτονται ακόμη κατά γης.

Στη συνέχειά θα μπούμε σε παλαιό διαμορφωμένο μονοπάτι που οδηγεί στο μέσο του φαραγγιού της Κατσιμαντάρας. Ένα άγνωστο αλλά πανέμορφο φαράγγι με τρεχούμενα νερά, καθώς εκεί καταλήγουν τα νερά από τις πηγές που αρδεύουν τον κάμπο του Καλού Χωριού. Το νερό σχηματίζει, ακόμα και αυτή την εποχή του καλοκαιριού, μικρούς καταρράκτες που συγκεντρώνεται μέσα σε μεγάλες πέτρινες κολυμπήθρες.

Στην συνέχεια θα διασχίσουμε το πανέμορφο πευκόδασος «Πρίνα» για να καταλήξουμε στον ομώνυμο οικισμό όπου θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να μεταφερθούμε στο Ίστρο.

 Η πορεία είναι κοντά στα 6 χλμ με υψομετρική περίπου 200μ.

Απαραίτητα: ορειβατικά ή καλά αθλητικά παπούτσια

Ώρες πορείας: 3

Επικεφαλής: Νίκος Μυλωνάς

Αναχώρηση ΚΤΕΛ Χανιώπορτας  - Ώρα 8:00 πμ.

Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής στο Ηράκλειο 8μμ

Θα κρατηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Απαιτούνται:

1.            Μάσκα καθόλη την διάρκεια της παραμονής μέσα στο λεωφορείο

2.            Γάντια

3.            Ατομικό αντισηπτικό

Σημ. Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & κινητό 6986645003

 

 

All Dates


  • 2020-08-23 08:00 - 20:00
  • 2020-08-23 08:00

Powered by iCagenda