Μονή Οδηγητρίας- Κόκκινη Άμμος – Μάταλα

mple
matala
Date: 2024-01-07 08:00 - 19:00

Ξεκινάμε την καινούργια χρονιά με άρωμα και αέρα θάλασσας σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της νότιας Κρήτης.

 Η πεζοπορία μας ξεκινάει από τη Μονή Οδηγητρίας την  οποία και επισκεπτόμαστε. Στη συνέχεια ακολουθούμε αγροτικό δρόμο με καταπληκτική θέα τον ορεινό όγκο με τις χιονονισμένες πλαγιές του Ψηλορείτη, τον πράσινο κάμπο της Μεσσαράς , το ατέλειωτο γαλάζιο του Λιβυκού, τα νησάκια Παξιμάδια και τη Γαύδο.

Συναντάμε μονοπάτι πάνω από τη θάλασσα το οποίο ακολουθούμε και μας οδηγεί στην παραλία Κόκκινη Άμμο. Κάνουμε στάση για να απολαύσουμε την ιδιαίτερης  ομορφιάς παραλία!  Από καλογραμμένο μονοπάτι ανηφορίζουμε ομαλά και τελειώνουμε την πεζοπορία μας στο κέντρο των  Ματάλων με τις μυθικές σπηλιές της ασβεστολιθικής ορθοπλαγιάς..

Οι χειμερινοί  κολυμβητές μπορούν να απολαύσουν τα υπέροχα νερά στην Κόκκινη Άμμο ή και στην παραλία των Ματάλων, όπου θα δοθεί ελεύθερος χρόνος

Επικεφαλής :   Αποστολίδης Γρηγόρης 

Ώρες πορείας : 5

Βαθμός δυσκολίας: μπλε

Αναχώρηση:  ΚΤΕΛ Χανιώπορτας, ώρα 8πμ

Κατά την διάρκεια της διαδρομής απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ με την επίδειξη φοιτητικού η μαθητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Τετάρτη (3 Ιανουαρίου) μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στο τηλέφωνο του γραφείου: 2810-344588 .

Δήλωση ηλεκτρονικής συμμετοχής:

 

 

 

 

All Dates


  • 2024-01-07 08:00 - 19:00

Powered by iCagenda