Καβούσι – Φαράγγι Μέσωνα – Αρχαιολογικοί χώροι Καβουσίου – Καβούσι

kokkini
kabousi
Date: 2024-04-14 07:30 - 19:00

Καβούσι – Φαράγγι Μέσωνα – Αρχαιολογικοί χώροι Καβουσίου – Καβούσι

Μία υπέροχη διαδρομή σε άγνωστους και γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους

Η πεζοπορία μας ξεκινάει ανατολικά του Καβουσίου ακολουθώντας το παλαιό εντυπωσιακό πέτρινο μονοπάτι που ελίσσεται πάνω από το φαράγγι του Χαυγά. Ακολουθούμε αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια μονοπάτι που μας οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο του Αζοριά, με την εντυπωσιακή θέα του κόλπου του Μεραμπέλου.

Συνεχίζουμε και συναντάμε το καλοδιατηρημένο μονοπάτι του φαραγγιού του Μέσωνα,  που ελίσσεται στο χείλος του κάθετου γκρεμού. Κινούμαστε στο μονοπάτι έχοντας συντροφιά το κελάρυσμα του νερού. Περνάμε τη σιδερένια γέφυρα, βγαίνουμε από το φαράγγι και κάνουμε μια στάση.  

Ακολουθώντας μονοπάτι με ανοιχτό ορίζοντα φθάνουμε στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου με τις αρχαίες πεζούλες. Ο μυστηριώδης οικισμός του Κάστρου δεν έχει καθόλου δρομάκια και η επικοινωνία γινόταν μέσω στεγών. Η θέα στον κόλπο και τις ακτές του Αγίου Νικολάου, στον κάμπο βόρεια και νότια του Καβουσίου, στα βουνά της Μαλαύρας, στο νησί της Ψείρας στο βάθος αλλά και στις Λασιθιώτικες κορυφές στα δυτικά είναι το λιγότερο εντυπωσιακή.

Κατεβαίνουμε από μονοπάτι με ανοιχτό ορίζοντα και εξαιρετική θέα μέχρι τον Μινωϊκό αρχαιολογικό χώρο του Βροντά.

Ακολουθούμε μονοπάτι που μας οδηγεί στην Μνημειακή Ελιά του Καβουσίου, όπου κάνουμε στάση. Συνδυασμός μονοπατιών μας οδηγεί κυκλικά στο εσωτερικό του Καβουσίου, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο.

Ώρες πορείας : 7

Υψομετρική ανάβαση : 900 μ.

Μήκος διαδρομής : 13.200 μ.

Επικεφαλής : Φιλοξενίδη Χαρούλα

Αναχώρηση στις 7:30 το πρωί από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Κατά την διάρκεια της διαδρομής απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητικό και μαθητικό 5 ευρώ. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Δηλώσεις συμμετοχής  καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά) και  στο τηλέφωνο 2810-344588 

 

 

All Dates


  • 2024-04-14 07:30 - 19:00

Powered by iCagenda