Διάσχιση Κρήτης

Με Σητειακές κοντυλιές
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου - Κυριακή 17 Δεκεμβρίου
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023: «Φύση και Φυσικές Επιστήμες»
Arrow
Arrow
Slider
 

ΑΤΤΙΚΗ: ΜΥΘΟΙ & ΙΣΤΟΡΙΑ

polyimeri
attiki
Date: 2023-01-05 20:00 - 2023-01-10 06:30

ΑΤΤΙΚΗ:  ΜΥΘΟΙ & ΙΣΤΟΡΙΑ

Πολιτιστικές πεζοπορίες στους μύθους και την ιστορία των βουνών της Αττικής

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου : Συγκέντρωση στις 20:00 έξω από το πλοίο της ΑΝΕΚ. Αναχώρηση στις 21:00 για λιμάνι Πειραιά.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου : Όρος Αιγάλεω

Αναχώρηση στις 7:30 από το λιμάνι του Πειραιά για Πέραμα

Πεζοπορία στο θρόνο του Ξέρξη, εκεί όπου ο βασιλιάς των Περσών έγινε ο αυτόπτης μάρτυρας της ήττας του και της αρχής του τέλους της εκστρατείας του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο στον θρόνο αυτό ταπεινώθηκε η αλαζονεία μιας υπερδύναμης.   

Ώρες πορείας : 2 

Στη συνέχεια χωριζόμαστε σε 2 ομάδες:  

Η 1η ομάδα θα μεταβεί με το λεωφορείο στη Μονή Δαφνίου. Η ιστορική μονή, δείγμα εξαιρετικής βυζαντινής τέχνης, είναι κτισμένη στη θέση του Ιερού του Δαφναίου Απόλλωνα  και από το 1990 έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της UNESCO. Στην συνέχεια θα μεταβεί στον  Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν Διομήδους, όπου θα κάνει  πεζοπορία μιάμισης ώρας με οδηγό, μέσα από παρτέρια βοτάνων. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο ξενοδοχείο με το λεωφορείο. Το αντίτιμο του εισιτηρίου για τον κήπο είναι 4 ευρώ.

Η 2η ομάδα θα κάνει διάσχιση του Όρους Αγάλεω από Κερατσίνι ( Νότος) και θα καταλήξει  στη Μονή Δαφνίου ( Βορράς). H διαδρομή περνά από μυθικά σπήλαια ( Τριών Οπών, Προκρούστης, Εξώστης) ασβεστοκάμινα και αρχαία ερείπια. Η  θέα στον Αργοσαρωνικό κόλπο και στο λεκανοπέδιο της Αττικής είναι συναρπαστική! Στη συνέχεια θα μεταβεί στο ξενοδοχείο με το λεωφορείο. Η διάρκεια της πορείας  είναι 5 ώρες και ο βαθμός δυσκολίας μπλε.   

 Σάββατο, 7 Ιανουαρίου: Όρος Ποικίλον

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο ώρα 9πμ για Μονή Δαφνίου από όπου θα ξεκινήσει η διάσχιση του όρους Ποικίλον το οποίο είναι συνέχεια του όρους Αιγάλεω. Η διαδρομή περνά από θέσεις μύθων ( ιερό Αφροδίτης, δρόμος Αφαίας) και καταλήγει στο θέατρο Πέτρας. Είναι διάρκειας  5 ωρών  και  βαθμού δυσκολίας μπλε.

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου:  Όρος Πεντέλη

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο ώρα 9πμ για Δροσιά, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία.Η διαδρομή περνά μέσα από το Υπαίθριο Μουσείο Παλαιάς Λατομικής Τέχνης, ανεβαίνει στην κορυφή του βουνού, απ’ όπου απολαμβάνουμε  όλη την ακτογραμμή της Αττικής και το λεκανοπέδιο,  κατεβαίνει στη Σπηλιά του Νταβέλη, στην είσοδο της οποίας υπάρχουν 2 εκκλησάκια ( Αγίου Σπυρίδωνα και Αγίου Νικολάου), συνεχίζει στην Λιθαγωγία οδό  μέσω της οποίας μετέφεραν τα μάρμαρα  για την οικοδόμηση του Παρθενώνα, αλλά και άλλων έργων στην πόλη των Αθηνών, και καταλήγει  στην  Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης.  Είναι διάρκειας 5 ωρών και βαθμού δυσκολίας μπλε

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου: Όρος Μυρρινούς ( Μερέντα)

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο, ώρα 10πμ, για Καλύβια από όπου ξεκινά η πεζοπορία. Η διαδρομή περνά από το Κάστρο της Μερέντας ανεβαίνει στην κορυφή συνεχίζει κορυφογραμμή κατεβαίνει στο ξωκλήσι του Αγίου Ευσταθίου και καταλήγει στο χωριό Κουβαράς. Είναι διάρκειας 5 ωρών και βαθμού δυσκολίας μπλε.

Αναχώρηση από Πειραιά  για Ηράκλειο ώρα 9μμ

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου: Άφιξη στο Ηράκλειο, ώρα 6.30 πμ

Επικεφαλής: Ελένη Πουλλά

Κόστος: 230 ευρώ. Συμπεριλαμβάνονται ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα με πλοίο της ΑΝΕΚ,  3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωϊνό και λεωφορείο.

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 90  ευρώ

Διαφορά δίκλινης καμπίνας: 35 ευρώ

Διαμονή Αθήνα: ξενοδοχείο Stanley https://thestanley.gr/el/

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή να γίνουν βελτιώσεις προς όφελος όλων κατά την κρίση της επικεφαλής και της ομάδας έργου.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου

Η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την καταβολή ολόκληρου του αντίτιμου της εκδρομής και την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής.

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης

Πληροφορίες  στα τηλέφωνα:  γραφείο( 2810-344588) και επικεφαλής (6974384543) καθημερινά 8-10μμ ή με προσωπική παρουσία στο γραφείο του Ομίλου, Αβέρωφ 25 (στοά)

 

 

All Dates


  • From 2023-01-05 20:00 to 2023-01-10 06:30

Powered by iCagenda

Sign up for our Newsletter