Σπήλι – Γιους Κάμπος – Φαράγγι Αγίας Φωτιάς – Σπήλι

mple
giouskapmos
Date: 2024-04-07 08:00 - 20:00

Κυκλική πεζοπορία στο οροπέδιο της θεάς Αυγής, ένα μέρος μαγικό σε ένα λιβάδι βγαλμένο από παραμύθια. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει μέσα από το Σπήλι (υψόμετρο περίπου 400μ). Θα επισκεφτούμε την εντυπωσιακή πλατεία με τα τρεχούμενα νερά από τις κρήνες με τις κεφαλές λεόντων. Θα συνεχίσουμε από πανέμορφο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει μέσα σε πυκνό δάσος πρίνων μέσα σε μια ρεματιά. Το μονοπάτι θα μας οδηγήσει στο εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος, όπου και θα κάνουμε στάση. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στον καταπράσινο Γιους Κάμπο (μέσο υψόμετρο 750μ) με τις ενδημικές τουλίπες και ορχιδέες. Θα κινηθούμε κυκλικά απολαμβάνοντας την σπάνια ομορφιά του κάμπου με θέα τις απότομες πλαγιές του Κέδρου και του Ψηλορείτη.

Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας επιτρέπεται μόνον η φωτογράφιση των ενδημικών ορχιδέων και τουλίπων.

Μετά την απαραίτητη στάση στο οροπέδιο θα συνεχίσουμε νοτιοδυτικά και θα μπούμε στο μικρό αλλά καταπράσινο φαράγγι της Αγίας Φωτιάς, το οποίο θα διασχίσουμε μέχρι τον κεντρικό δρόμο Σπήλι-Αγία Γαλήνη (υψόμετρο 450μ).

Τέλος ακολουθώντας πότε τον δρόμο και πότε μονοπάτι καταλήγουμε ξανά στο Σπήλι, όπου ολοκληρώνουμε την πεζοπορία μας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο.

Ώρες πορείας : 6

Επικεφαλής : Ράνια Κορναράκη

Βαθμός δυσκολίας: Μπλε

Αναχώρηση:  ώρα 08.00, ΚΤΕΛ  Χανιώπορτας

Κατά την διάρκεια της διαδρομής απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητικό και μαθητικό 5 ευρώ. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

 

Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Δηλώσεις συμμετοχής  καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά) και  στο τηλέφωνο 2810-344588 

 

 

 

All Dates


  • 2024-04-07 08:00 - 20:00

Powered by iCagenda