◄ Πίσω

5η Δωρεάν μαθητική πεζοπορία στο Κάστρο Τεμένους

Κατηγορίαpaidiki
Ημερομηνία 13 10 2019 00:00

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων  του 47ου Δημοτικού Σχολείου και του 34ουΔημοτικού Σχολείου Ηρακλείου  συνδιοργανώνουν την  πέμπτη πεζοπορία του 2019 στο πλαίσιο του  Μαθητικού Προγράμματος  του Ομίλου  «Ένα σχολείο μας πλοηγεί στη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου μας». 

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει  από το κέντρο του Προφήτη Ηλία θα συνεχιστεί στο Κάστρο. Θα κινηθούμε περιμετρικά του Κάστρου στα τείχη και μια ομάδα θα ανέβει στο ψηλότερο σημείο όπου θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα του Ψηλορείτη ,των Λασιθιώτικων Ορέων και των Αστερουσίων.Η πεζοπορία θα τελειώσει επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή στο κέντρο του Προφήτη Ηλία.Ενδιάμεσα θα γίνει ξενάγηση από τους μαθητές σε σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος .Μαθητές/τριες αυτών των σχολείων,  που έχουν εκπαιδευτεί στο πλαίσιο του Μαθητικού Προγράμματος, θα πλοηγήσουν και θα διαχειριστούν την ομάδα  των πεζοπόρων.

Στην πεζοπορία μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν μαθητές/τριες της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Οι ενήλικες ( εκπαιδευτικοί και γονείς που τους/τις συνοδεύουν ) πρέπει να γίνουν μέλη του Ομίλου καταβάλλοντας το ποσό των 5 Ευρώ που αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή μέλους.Μέλη του Ομίλου που συνοδεύουν μαθητές/τριες συμμετέχουν δωρεάν.

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 13 10 2019 00:00