◄ Πίσω

Δήλωση Συμμετοχής Σχολείων για Μαθητικες Πεζοπορίες το 2019

Κατηγορίαpaidiki
Τελευταία Ημερομηνία 17 01 2019 00:00
Εκδήλωση 24 12 2018 00:00 - 18 01 2019 00:00

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει κάθε χρόνο ένα Μαθητικό Πρόγραμμα με 6 θεματικές πεζοπορικές διαδρομές. Σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν μαθητές/τριες της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και γονείς που τους/τις συνοδεύουν, είτε οργανωμένα ως σχολεία είτε ως άτομα.  

Το Μαθητικό Πρόγραμμα για το 2019 θα έχει τον τίτλο « Ένα σχολείο μας πλοηγεί στη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου μας» και  θα υλοποιηθεί  Κυριακές. Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αναλάβουν να διοργανώσουν πεζοπορικές εξορμήσεις σε περιοχές  εντός του νομού Ηρακλείου. Για τον σκοπό αυτό θα εκπαιδευτούν από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών του Πεζοπορικού Ομίλου στις παρακάτω δεξιότητες:

Χαρτογράφηση πεζοπορικών διαδρομών

Χρήση GPS

Πλοήγηση στο πεδίο

Χρήση walkie talkie κατά την διάρκεια της πεζοπορίας

Οργάνωση και διαχείριση ομάδας

Πρώτες βοήθειες ( χρήση φορητού φαρμακείου)

Επιστημονική υποστήριξη σε θέματα περιβάλλοντος, ιστορίας και πολιτισμού θα παρέχουν αρχαιολόγοι και ειδικοί επιστήμονες μέλη του Πεζοπορικού Ομίλου.

Kαλούμε τις/τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας  που επιθυμούν να συγκροτήσουν ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων  και να εκπαιδευτούν για να συνδιοργανώσουμε πεζοπορικές εξορμήσεις να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στην  επιλογή των σχολείων σύμφωνα με την ημερομηνία δήλωσης.

Κάντε κλικ εδώ και δηλώστε συμμετοχή

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • από 24 12 2018 εώς 18 01 2019