◄ Πίσω

Μέρωνας - Άγιο Πνεύμα - Πατσός

Κατηγορίαmple
Ημερομηνία 25 11 2018 00:00

 

ΜΕΡΩΝΑΣ- ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ - ΚΑΤΣΟΝΥΧΙ- ΠΑΤΣΟΣ

(μια πεζοπορία στην καρδιά του Αμαρίου με τη ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ)

 

  • Μία πανέμορφη πεζοπορία σε απάτητα μονοπάτια που γίνεται πρώτη φορά, θα πραγματοποιήσουμε αυτή την Κυριακή 25/ 11/ 2018.

  • Θα ξεκινήσουμε από το γραφικό Μέρωνα (610μ. υψόμετρο) και πεζοπορώντας σ’ ένα καλοσχηματισμένο μονοπάτι μέσα στην άγρια κρητική ομορφιά θα ανέβουμε στην κορυφή «Άγιο Πνεύμα» (930μ.) με το μικρό εκκλησάκι. Θα κάνουμε στάση και θα απολαύσουμε υπέροχη θέα.

  • Στη συνέχεια θα κατέβουμε ομαλά στα 850μ. υψόμετρο και θα αρχίσουμε νέα ανάβαση σε βραχώδες πεδίο εκτός μονοπατιού και σε γιδόστρατα προς την κορυφή «Κατσονύχι» (1.091μ.), αφού διασχίσουμε κορυφογραμμή για 2 περίπου ώρες ανεβοκατεβαίνοντας από 1.000μ. με 1.080μ. υψόμετρο. Η θέα από αυτή την κορυφογρραμμή είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Θα δούμε σχεδόν όλα τα χωριά του Αμαρίου, τον Κέδρο, τον Ασιδέρωτα, το Σωρό, τον Ψηλορείτη, τα Ταλαία Όρη κλπ.

  • Αφού κάνουμε στην κορυφή την απαραίτητη στάση, θα κατέβουμε, εκτός μονοπατιού στην αρχή, και στο τέλος απο αγροτικό δρόμο, λίγο έξω από την Πατσό (410μ.) Το λεωφορείο θα μας μεταφέρει αν το επιτρέψουν οι συνθήκες σε απόσταση 1,5 χλμ. στην είσοδο του φαραγγιού του Αγίου Αντωνίου, όπου θα δοθεί χρόνος για χαλάρωση, περίπατο και γαστριμαργικές απολαύσεις για όποιον επιθυμεί.

Η πεζοπορία είναι μεσαίας δυσκολίας (μπλε) δεν συνίσταται όμως για αρχάριους.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ, ΜΠΑΤΟΝ

Κάντε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο και δείτε τον καιρό.

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 25 11 2018 00:00