◄ Πίσω

Κουρταλιώτικο φαράγγι - Πρέβελη

Κατηγορίαmple
Ημερομηνία 01 07 2018 00:00

Ξεκινάμε την πεζοπορία από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Κατεβαίνουμε τα σκαλιά ,που μας οδηγούν στις όχθες του Κουρταλιώτη ποταμού. Πεζοπορούμε άλλοτε μέσα στον ποταμό ( μέγιστο βάθος : 1,20 μ.) και άλλοτε σε μονοπάτι δίπλα στις όχθες του. Φθάνουμε στην τοξωτή γέφυρα και κάνουμε στάση. Μια ομάδα επιβιβάζεται στο λεωφορείο ,όπου μεταφέρεται στο παρκινγκ και στη συνέχεια από διαμορφωμένο μονοπάτι στην παραλία Πρέβελη.

Μια δεύτερη ομάδα συνεχίζουμε από τη δεξιά πλευρά του ποταμού ,αρχικά σε αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια από μονοπάτι με ήπια κλίση. Πεζοπορούμε  με θέα το γαλάζιο Λυβικό ,τον Κουρταλιώτη και το πράσινο φοινικόδασος. Ανεβαίνουμε μέχρι το πάρκινγκ. Το μονοπάτι μας οδηγεί στην παραλία Πρέβελη όπου  εκβάλλει ο Κουρταλιώτης ποταμός. Μια τρίτη ομάδα,η επιλογή της οποίας θα γίνει με ευθύνη του επικεφαλής,  συνεχίζει την ποταμοπορία και τελειώνει την πορεία μέσα στο φοινικόδασος στην εκβολή του Κουρταλιώτη ποταμού στην παραλία Πρέβελη

Απολαμβάνουμε τη σμαραγδένια θάλασσα ,τα δροσερά νερά και περπατάμε στις όχθες του Κουρταλιώτη μέσα στο αναγεννημένο φοινικόδασος. Προαιρετικά φαγητό στη διπλανή παραλία το Αμμούδι.

Καλό θα είναι οι συμμετετέχοντες :

1. ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΠΑΤΟΝ
2. ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ) ΜΕ ΚΑΛΤΣΕΣ.
(ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ, ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΤΑ ΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ)
3. ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΓΙΩ
4. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ Κ.Α.) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ.
 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 01 07 2018 00:00