Φαράγγι Πατσού

prasini
Patsos_1
Ημερομηνία: 2022-07-17 08:00 - 20:00

Θα περπατήσουμε στο καταπράσινο φαράγγι του Πατσού ή Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται στην επαρχία Αμαρίου. Θα επισκεφτούμε αρχικά τον σπηλαιώδη ναό του Αγίου Αντωνίου (πρώην ιερό αφιερωμένο στον Κραναίο Ερμή), θα ανηφορίσουμε προς το παρατηρητήριο πουλιών και το σπήλαιο Φουρναρέ και στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε ξανά στην κοίτη του ποταμού για να διασχίσουμε το φαράγγι. Θα συνεχίσουμε όλοι/ες μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη που πέφτει μέσα σε σπηλιά, όπου όποιος/α θέλει μπορεί να βουτήξει.

Από τη σημείο αυτό και πέρα το φαράγγι γίνεται απαιτητικό και μπορούν να ακολουθήσουν μόνο οι πιο έμπειροι. Οι υπόλοιποι μπορούν να επιστρέψουν, απολαμβάνοντας τη διαδρομή, μέχρι την είσοδο του φαραγγιού, όπου υπάρχει και τοπική παραδοσιακή ταβέρνα.

Όσοι θα συνεχίσουν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πιθανότατα θα χρειαστεί κολυμβητική περιβολή για να διασχίσουμε ορισμένα τμήματα του φαραγγιού. Θα πρέπει να έχετε προφυλάξει κατάλληλα τυχόν κινητά ή οτιδήποτε άλλο ευπαθή εξοπλισμό.

Θα ακολουθήσει και μπάνιο σε κάποια Ρεθεμνιώτικη παραλία που θα επιλεγεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Απαραίτητα: ορειβατικά ή καλά αθλητικά παπούτσια

Βαθμός δυσκολίας: Πράσινη

Ώρες πορείας: 3 & 4

Επικεφαλής: Σπύρος Μπαβέλας

Αναχώρηση ΚΤΕΛ Χανιώπορτας - Ώρα 8:00 πμ.

Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής στο Ηράκλειο 8:00μμ

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης.

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & 6973576973

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2022-07-17 08:00 - 20:00

Υποστήριξη από iCagenda