Χερσόνησος της Κολοκύθας (Μεγάλος Κύκλος)

kokkini
kolokytha2
Ημερομηνία: 2022-09-25 07:00 - 21:00

 Πεζοπορία  2η  Ελούντα – Βαθύ – Σκουργέτο -Πελεκητή – Άγιος Ιωάννης – Μεγάλος Κριός - Ελούντα

 

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από την Ελούντα και θα συνεχίσει παραλιακά σε σχετικά δύσκολο πεδίο, εκτός μονοπατιού προς τον όρμο Βαθύ όπου θα κάνουμε την πρώτη στάση για ξεκούραση. Συνεχίζουμε παραλιακά πρώτα εκτός μονοπατιού και στη συνέχει από μονοπάτι για μέχρι το Σκουργέτο, απέναντι από το νησί της Σπιναλόγκας, όπου θα γίνει μια στάση για ένα σύντομο μπάνιο. Η συνέχεια είναι σε παλιό εξαφανισμένο από τη βλάστηση μονοπάτι, που θα μας οδηγήσει στο αρχαίο λατομείο και την υπέροχη παραλία της Πελεκητής όπου θα κάνουμε το δεύτερο μπάνιο. Συνεχίζουμε λίγο προς το εσωτερικό, και αφού κάνουμε μια σύντομη στάση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη κατευθυνθούμε αν έχουμε χρόνο προς το Μεγάλο Κριό το τελευταίο μπάνιο και ξεκούραση. Τέλος θα επιστρέψουμε από μονοπάτι στην Ελούντα. Η πορεία δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές, αλλά είναι περίπου 16 χιλιόμετρα σε δύσκολο πεδίο. Δεν θα γίνει δεκτός κανένας χωρίς Ορειβατικά Μποτάκια.

Βαθμός Δυσκολίας: Κόκκινη

Ώρα Αναχώρησης: 7

 Ώρες Πορείας:  10 (με 3 μπάνια)

Επικεφαλής : Κωστάκη Μαρία

 

 

Η χρήση μάσκας στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική  για όλους/ες

Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη και 5 ευρώ για φοιτητές/τριες & μαθητές/τριες. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588

 

 

 

 

 

 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2022-09-25 07:00 - 21:00

Υποστήριξη από iCagenda